|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bülbül Konağı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
12.04.2014, 21:39 | #1 (permalink) |
| Bülbül Konağı Bülbül Konağı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER 1 adet yumurta 250 gram margarin / tereyağı 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 kase ceviz 1 adet yumurtanın akı şerbeti için 3 su bardağı su şerbeti için 3 su bardağı şeker şerbeti için 3 çay kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Hem görünümü ile hem lezzeti ile tadanların zihninden asla silinmeyecek güzellikte bir tatlı bülbül konağı. Önce şerbeti hazırlayalım ki biz tatlıyı yaparken dinlenmiş olsun. Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım kaynatmaya başlayalım. Şerbet rengini değiştirmeye başladıktan sonra limon suyun da ekleyip biraz daha kaynatalım ve altın sarısı rengini alıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. Hamur için yoğurma kabına önce erimiş tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, yoğurtu ve sirkeyi ilave edelim. Daha sonra kabartma tozunu ilave edelim ve azar azan un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Kıvamı yakaladıktan sonra bir süre yoğurmanız hamurun kıvamı için önemli. Hamur hazır olduktan sonra 2 eşit parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim. İlk bezeyi merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açalım. Açtıktan sonra bir çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekillerde parçalar çıkaralım. Daha sonra 2. bezeyi de aynı şekilde açalım ve aynı bardak ile aynı sayıda yuvarlak parçalar çıkaralım. Daha sonra ikinci parçadan çıkardığımız hamurların ortasını küçük bir kapak ile keserek çıkaralım. İkince bezeden elde ettiğimiz bu ortası delik parçaları 1. bezeden elde ettiğimiz parçaların üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra havuz şeklindeki ortalarına yarımşar ceviz yerleştirelim. Ama bütün olsun. Parçalanmış, kırılmış olmasın. Nazikçe hazır olan tatlıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Tepsiye dizdiğimiz tatlıların üzerine yumurta akı sürelim fırça yardımı ile. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda pişirelim. Tatlımızı fırından çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına dinlenen şerbeti üzerine gezdirelim. Afiyet olsun |
18.05.2014, 19:01 | #2 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Bülbül Konağı Görünümü gerçekden çok güzelmiş biri yapsada yesek |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |