|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Kek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.01.2016, 23:56 | #1 (permalink) |
| Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Kek Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Kek Tarifin Videolu Anlatımı: Malzemeler: 3 adet yumurta 280 gr un ( 2,5 su bardağı ) 1 paket kabartma tozu (10 gr) 2 çay kaşığı karbonat 2 çay kaşığı toz tarçın Yarım çay kaşığı muskat Yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil Yarım çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı hurma püresi 1 su bardağı ayçiçek yağı 270 gr toz şeker ( 1,5 su bardağı ) isteğe göre pudra şekeri ( süsleme için ) Yapılışı: Bir kap içinde un , tuz, kabartma tozu , karbonat , tarçın , muskat ve karanfili karıştırıp kenara alın. Hurma Püresi için: 2 adet yumuşak Trabzon hurmasının kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkartın daha sonra blenderlan geçirin. Ayrı bir kapta hurma püresi , ayçiçek yağı ve şekeri ; şeker eriyinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin . Ardından daha hazırladığınız un karışımının yarısını hurmalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırın. Tamamen karıştığında kalan unu da ekleyerek karıştırın. Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Kalıbın yarısından biraz fazla olacak şekilde kek karışımını kalıba dökün. (ben daha kısa sürede pişmesi için 2 kalıba böldüm. Siz yarısı muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz) 165 derece önceden ısıttığınız fırında 50- 60 dakika kadar pişirin. (kürdan ya da bıçak batırıp kontrol edin , temiz çıkarsa pişmiştir.) Ben 2 kalıba böldüğüm için 40-45 dakika içinde pişti. Fırından çıkarıp 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın, keki kabından çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın.
__________________ Kadının gücünü Hafife Alma. Her Yol Sana Çıkar Galatasaray ! |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |