|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Gaziantep'in Meşhur Fıstıklı Katmeri Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
27.01.2016, 09:53 | #1 (permalink) |
| Gaziantep'in Meşhur Fıstıklı Katmeri Tarifi Gaziantep'in Meşhur Fıstıklı Katmeri Tarifi Gaziantep katmeri, fıstıklı katmer, fıstıklı katmer nasıl yapılır, Gaziantep katmeri tarifi Hamuru için 2 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su İçi için 200 gr toz Antep fıstığı 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 200 gr kaymak Süslemek için Toz Antep fıstığı Yapılışı: Un bir kaba alın su ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 4 parçaya bölün. Hamuru yuvarlayıp merdaneyle açın genişleyen hamuru yağlı bir zemin üzerinde havada çevirerek ve zemine vurarak inceltin. Yufka inceliğinde açın. İsteğe göre hazır yufkada kullanabilirsiniz. Açtığınız yufkanın üzerine biraz tereyağı sürün. Kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Üzerine biraz kaymak koyun şeker ve fıstık serpin tekrar kare olacak şekilde katlayın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapın. 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartın toz Antep fıstığı serpin servis yapın. |
11.05.2016, 15:15 | #2 (permalink) |
| Cevap: Gaziantep'in Meşhur Fıstıklı Katmeri Tarifi |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |