|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Peynirli İrmik Tatlısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.05.2013, 00:19 | #1 (permalink) |
| Peynirli İrmik Tatlısı MALZEMELER 2 su bardağı irmik 1.5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 125 gr.tereyağı bir fiske tuz 300-400 gr. kadar tuzsuz taze peynir Peynir helvasının yapılışı Tereyağını bir tencereye alıp,eritin. İçine bademleri ve irmiği atıp rengi kızarana kadar kavurun. Diğer tarafta ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın.Kavrulan irmik ve bademin üzerine dökün. Suyunu çekene kadar ağzını kapatın. Suyunu çekince rendelediğiniz veya çatalla ezdiğiniz taze tuzsuz peyniri helvanın içine atın ve eriyene kadar tahta kaşıkla döve döve karıştırın. Sıcakken servis edin.Üzerine arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |