Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.05.2013, 00:19   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Peynirli İrmik Tatlısı

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
125 gr.tereyağı
bir fiske tuz
300-400 gr. kadar tuzsuz taze peynir



Peynir helvasının yapılışı

Tereyağını bir tencereye alıp,eritin.

İçine bademleri ve irmiği atıp rengi kızarana kadar kavurun.

Diğer tarafta ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın.Kavrulan irmik ve bademin üzerine dökün.

Suyunu çekene kadar ağzını kapatın.

Suyunu çekince rendelediğiniz veya çatalla ezdiğiniz taze tuzsuz peyniri helvanın içine atın ve eriyene kadar tahta kaşıkla döve döve karıştırın.

Sıcakken servis edin.Üzerine arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla