|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bayram baklavası için püf noktalar konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.08.2013, 18:27 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Bayram baklavası için püf noktalar Bayram baklavası için püf noktalar Siz de tatlınızı hazırlamadan önce bu önerilere bir göz atın. Baklava için kullanılan hamurlar şeffaf olarak nitelendirilebilecek ölçüde ince olmalıdır. Ancak hamuru ince açmaya çalışırken dağılmamasına da dikkat edilmelidir. Hamurun dağılmasını engellemek için kararında yumurta kullanılmalıdır. Baklava yapımında sert buğday unu kullanılmalıdır. Baklavanın kıtır kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyunu ekleyin. Tereyağ ayrı bir lezzet katsa da tercih etmiyorsanız süt oranı yüksek margarinler kullanın. Baklava şerbetinin şekerlenmemesi için çeyrek limonun suyu da şerbete katılmalıdır. |
06.08.2013, 18:31 | #2 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar Eskiden, yani kendi memleketimizdeyken bütün mahalle toplanırdık 2 gün öncesinden baklavalar açılırdı bizde çocuktuk o zaman bizede kavanoz verirlerdi Ertesi gün fırınlarda pişirilirdi ki herkesin kendi bahçesinde bir taş fırını vardır. Biz şerbeti dökülmeden kuru kuru tırtıklardık üstünden En son çare bizim için küçük bir tepsi yapmışlardı şerbetsiz yiyelim diye |
06.08.2013, 18:40 | #3 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar En iyisi hazır baklava almak ne uğraşıcaz ya
__________________ |
06.08.2013, 18:45 | #4 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar Bu tatlı bir kere hazır yapılmış sıkıysa açarak yapın annem bile hazırcı oldu |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |