|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kapama Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2014, 13:31 | #1 (permalink) |
| Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kapama Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kapama Tarifi Malzemeleri 1 kg kemikli kuzu eti 1 demet taze soğan Yarım demet pazı Tuz, karabiber Hamur için: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Tuz Hazırlanışı Kuzu kapama: Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün. Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı yaprakları ile üzerini kapatın. Güvecin üzerini kapatmak için; un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |