|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Akşehir Yahnisi Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2014, 11:08 | #1 (permalink) |
| Kurban Bayramı Yemekleri - Akşehir Yahnisi Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Akşehir Yahnisi Tarifi Malzemeler Yarım kg yağsız kuşbaşı koyun eti 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım kg arpacık soğan 1 çorba kaşığı salça 5-6 diş sarmısak Yarım kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tozşeker 5-6 dal dereotu Tuz Akşehir Yahnisi Yapılışı Nohudu akşamdan ıslatıp haşlayın ve kenara alın. Bir tencereyi ocağa oturtup ısıtın. Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kendi suyu ile pişirin. Et suyunu çekince tereyağını ve soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salça ve sarmısakları ilave edip 2 dakika kavurun. Nohut, sirke, kimyon, tozşeker ve tuzu ekleyin. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |