|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:05 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir Hepimiz, hayatımız boyunca mutfağa girmişizdir. Özellikle kadınlar, belki de hayatları boyunca yemek pişirirler. Yemek, annelerden ve aileden gelen ve öğrenilen usuller ile yapılmaktadır. Fakat ne kadar sağlıklı yemek yapıyoruz? Uzmanlar, Türk mutfağının diğer mutfaklara göre daha sağlıksız olduğunu söylemektedir. Özellikle, yemeklerimizde sebzelerin çok fazla pişirilmesi ve kızartma ağırlıklı olması nedeni ile sağlıksız alışkanlıklara neden oluyoruz. Oysa bütün sebzeler, çok fazla pişirildiklerinde içinde olan vitamin ve mineralleri kaybetmektedir. Bu nedenle, buharda pişirme veya az pişirme tekniklerine geçmeliyiz. Bir sebze ne kadar az pişirilirse, o oranda vitaminleri barındıracaktır. Kızartmaları hayatımızdan komple çıkarmalı veya az yemeliyiz. Brokoli, karnabahar gibi sebzeleri şoklama usulü ile salata yapabiliriz. Şoklama usulü, kaynar su ile önden yıkamak ve daha sonra soğuk su ile şoklamaktır. Böylece sebze, vitaminlerini kaybetmediği gibi yenilecek kıvama da gelecektir. Yoğurdu evde yapmak ve yoğurt suyu tüketmek, haftada bir iki kez bir tam soğanı salatalar ile pişirmeden yemek, yemeklerde sarımsak kullanmak ve yarı diri yarı pişmiş halde pişirme alışkanlığı edinmek sağlıklı olan yöntemdir. Makarnayı, pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek, makarna içindeki vitaminlerden faydalanmak için gereklidir. Salatalara limon, greyfurt ve portakal suyu sıkmak ,hem çeşnilendirecek hem de sağlık açısından faydalı olacaktır. Karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları yemeklerde aşırıya kaçmadan kullanmak, fesleğeni bol miktarda salata ve sebze yemeklerine eklemek metabolizmamız için gereklidir. Özellikle Uzakdoğu mutfağına bakacak olursak, bol haşlanmış pirinç, haşlanmış sebze ve balık tüketildiğini görürüz. Bu nedenle dünyanın en uzun yaşayan insanları hep oradadır. Sağlıklı beslenmenin bir diğer örnek ülkesi Akdeniz’lilerdir. Bol saf zeytinyağı tüketimi, zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatalar Akdeniz geleneksel beslenme tarzını oluşturmaktadır. Bu nedenle Akdenizlilerde kalp hastalıkları ile dolaşım sorunlarına az rastlanmaktadır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |