Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2015, 20:44   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mirac Gecesi Edilecek Dua


Mi'rac Gecesi Edilecek Dua

Receb-i şerîfin 27'nci gecesi "Mi'rac gecesi"dir.

Yatsı namazından sonra 12 rek'at "Hacet namazı" kılınır. Beher rek'atte Fâtiha-i şerîfeden sonra 10 İhlâs-ı şerîf okunur.

Namaza niyet: "Yâ Rabbî rızâ-i şerîfin için niyet eyledim namaza.

Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrârını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habîbin Resûl-i Zîşan Efendimiz hürmetine ben âciz kulunu afv-ı ilâhîne feyz-i ilâhîne ve rızâ-i ilâhîne mazhar eyle Allâhü Ekber."

Namazdan sonra:

4 Fâtiha-i şerîfe100 defa:

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ


"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"100 İstiğfâr-ı şerîf100 Salevât- şerîfeokunup duâ yapılır.

Bu namazda İhlâs-ı şerîfeler 100'er adet okunursa veya bu namaz 100 rek'at olarak kılınırsa; bunu yerine getiren mü'min huzûr-i ilâhîye namaz borçlusu olarak çıkmaz.

Mi'rac gecesinden sonraki gün mutlaka oruçlu olmalıdır. O gün öğle ile ikindi arasında 4 rek'at namaz kılınır. Her rek'atte Fâtiha-i şerîfeden sonra

5 Âyetü'l-Kürsî5 "Kul yâ eyyühel-kâfirûn..."5 İhlâs-ı şerîf5 "Kul eûzu birabbil-felak..."5 "Kul eûzu birabbin-nâs..."okunur.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla