Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.08.2015, 19:45   #6 (permalink)
RaiN
Ne mutlu İNSAN'ım diyene!
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilip Mutsuz Olmak mı İyidir? Bilmeden Mutlu Olmak mı?

Mutluluğun koşulları işitmemek ve görmemektir.

Gören insan acı çeker, üzülür ve hatta günden güne tükenir. Çin, Amerika veya Irak farketmez, sürekli aklında mazlumlar vardır. Tecavüze uğrayan kadınlar, çocuklar ve hatta erkekler vardır. Evine ekmek götüremeyen anne babalar vardır. Şiddeti tenlerinde hisseden insanlar vardır. Mesela şu dakikada İstanbul'da 21 kadın tecavüze uğruyor, 58 kadın dayak yiyor. Savaaşlar yüzünden her dakika 6 çocuk ölüyor, şiddete maruz kalıyor, ki savaşlar ülkeler, bayraklar için yapılmıyor. Birileri daha da zengin olabilsinler diye sürdürülüyor.

Bunları bilirken bilmeyenlere imrenirsiniz. Kendilerine dokunmayan yılanı, bulaşmayan belayı yok sayabilenlerden olmak istersiniz. Siz sahip olduğunuz lüksün içinde gerçeklerden haberdarken, mutsuzsunuzsur. Hayatınıza olduğu gibi devam etmek canınızı yakar düşündüğünüz zamanlarda. Hiç düşünmeseniz bile gece başınızı yastığa koyduğunuzda yüreğiniz ürperir ve hatırlarsınız unutmaya çalıştıklarınızı.

Biraz geniş baktım olaya sanırım, lakin kişisel sorun ve sıkıntıların çözülebileceğine inananlardanım. Aldatılıyor musunuz? Her insan farkeder partnerinin değiştiğini. Mutsuz olursunuz, ağlarsınız, suç ve suçluyu ararsınız. Zamanla bilmenin verdiği bir rahatlık gelir ve ne yapacağınıza karar verirsiniz. Hayat sizindir ve gücünüz eğer isterseniz yeterlidir. İşte öyle basit olmayan durumlar ne yazık ki fazlası ile mevcut dünyada. Yasak avlanmalar, savaşlar, çocukların çektikleri, kadın ve erkeklerin katlandıkları, doğaya yaptığımız vahşet...Detaya inmeye kalkarsak sayfalar dolusu yazabiliriz, eğer görmek, işitmek ve bilmek istersek.

Üç maymunu oynayanlar nasıl başarıyor bilmiyorum, lakin ben bilerek mutsuz olmayı seçiyorum. Çünkü azıcık dahi olsa çabalıyorum başkaları için ve bu bana iyi geliyor. İnsan olduğumu hissediyorum.

__________________

Konu RaiN tarafından (29.08.2015 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: tab hataları.
RaiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla