Kolay Meyveli Tart Tarifi Malzemeler:
180 gr tereyağı
180 gr şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
180g un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilyalı puding
Seçtiğiniz meyve
1 paket hazır meyveli sos
Yapılışı:
Fırını 180 derece önceden ısıtın.
Köpürene kadar yumuşak tereyağını çırpın.
Karıştırma sırasında birbiri ardına şeker ve vanilya şekerini sonra bir yumurta ekleyin.
Hamur köpürene kadar çok iyi karıştırın.
Kabartma tozu ile unu karıştırın ve hamura ekleyip karıştırın.
Çapı 28 cm tart kalıbına un veya ekmek kırıntısı (galeta unu) serpin.
Pürüzsüz şekilde hamuru kalıba dökün.
Kızarana kadar yaklaşık 20 dakika orta düzeyde pişirin.
Sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve bisküvinin biraz soğumasını bekleyin. (Fırın ızgarasının üzerine yerleştirin ve soğumasını bekleyin. )
Pudingi üzerinde yazan talimatlara göre pişirin. Biraz soğumasını bekleyip tartın üzerine yayın.
Tartın üzerinde puding soğuduğunda meyveleri dizin.
Meyveli sosu üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayıp tartın en üstüne dökün.
Meyve suyu ve nişasta ile kendinizde sos yapabilirsiniz!
Dilimleyerek servis yapın.