16.10.2015, 13:46
|
#1 (permalink)
|
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Anjelika Reçeli Yapılışı - Tarifi Anjelika Reçeli Yapılışı - Tarifi Malzemeler:
1 kilo anjelika
1 kg toz şeker
1/2 litre su
1/2 çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı:
Bamya görünümünde, uzun ince bir meyve olan anjelikaların kabuğunu soyup yıkayın ve iri iri parçalara kesin. Şeker ve suyu geniş bir tencerede ocağa koyun.
Su kaynamaya başlayınca, şerbete anjelikayı ekleyip kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için düz bir tabağa bir çorba kaşığı reçel koyup yayın.
Kaşığın ucuyla, kaşık tabağa değecek şekilde reçelin ortasını açın. Eğer reçel kaşıkla çizdiğiniz alanı hemen kapatıyorsa, yeterince koyulaşmamıştır. Boşluk yavaş yavaş kapanıyorsa reçeliniz pişmiştir.
Reçeli ocaktan indirmeden önce limon tuzunu ekleyin. Soğuyunca kuru kavanozlara koyup saklayın.
Afiyet olsun. |
| |