Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2015, 13:46   #1 (permalink)
Hatra
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anjelika Reçeli Yapılışı - Tarifi

Anjelika Reçeli Yapılışı - Tarifi



Malzemeler:

1 kilo anjelika
1 kg toz şeker
1/2 litre su
1/2 çay kaşığı limon tuzu


Hazırlanışı:

Bamya görünümünde, uzun ince bir meyve olan anjelikaların kabuğunu soyup yıkayın ve iri iri parçalara kesin. Şeker ve suyu geniş bir tencerede ocağa koyun.

Su kaynamaya başlayınca, şerbete anjelikayı ekleyip kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin.

Reçelin kıvama geldiğini anlamak için düz bir tabağa bir çorba kaşığı reçel koyup yayın.

Kaşığın ucuyla, kaşık tabağa değecek şekilde reçelin ortasını açın. Eğer reçel kaşıkla çizdiğiniz alanı hemen kapatıyorsa, yeterince koyulaşmamıştır. Boşluk yavaş yavaş kapanıyorsa reçeliniz pişmiştir.


Reçeli ocaktan indirmeden önce limon tuzunu ekleyin. Soğuyunca kuru kavanozlara koyup saklayın.

Afiyet olsun.

Hatra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla