Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.12.2015, 01:00   #8 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aöf İlahiyat Önlisans Arapça-4 Kitabı 3-10 Ünite Konu Tercümeleri

10.Konu


Akıllı Eş


Sabah Mahmut Bey evden çıkacağı zaman eşi ona şöyle seslendi :

Mahmut ! rica ediyorum bu mektubu posta kutusuna atmayı unutma !Biliyorum ki sen çok unutkansın . Lakin ben seni düşünüyorum çünkü cidden önemli.
Buna rağmen Mahmut Bey mektubu unuttu. Trenden indiğinde durağın çıkışına doğru hızla yürümeye başladı. Beraber çalıştığı şirketin müdürü onu sorgulamasın diye.Mektup hala yanındaydı. Durağın meydanına geldiği vakit garip biri ona yöneldi ve ona seslendi . Acele giden mektubu unutma !Mahmut Bey ona döndü ey adam yanımda mektup olduğunu nerden biliyorsun dedi. Sonra mektubu atmak için duraktaki en yakın posta kutusuna koştu. O esnada arkasından ona seslenen garip bir ses duydu. Ona ey efendi mektubu unutma onu posta kutusuna at diyordu.

Mahmut Bey yine şaşırdı ve dedi ki : Ey İnsanlar benim yanımda mektup olduğunu size kim söyledi .Ne acayip bir iş! Mektubu kutuya attıktan sonra süratle süratle duraktan ayrıldı. İşinin yolunda giderken beyefendi diye ona seslenen bir ses duydu. Bey efendi! Afedersiniz ! diyordu. Arkasına baktı bir kadın gördü. Ona mektubu posta kutusuna attın mı? Diyordu. Mahmut Bey bayanın sözünden dolayı bir daha şaşırdı. Ey Allah’ım bütün bu insanlar yanımda mektup olduğunu ne olursa olsun onu posta kutusuna atmam gerektiğini nasıl bildi? dedi.Uzun bir vakit önce mektubu kutuya attım.Sonra bayana hanımefendi, benim mektubu posta kutusuna atmam gerektiğini nereden bildin? dedi.

Kadın güldü ve dedi ki: Eşinin sırtına astığı kağıda sor. Adam kağıdı aldı ve onda yazanı okudu. Rica ediyorum . Eşime mektubu posta kutusuna atmasını söyleyin. Sonra Mahmut Bey kadına kendisini tanıttı ve mektubun sırrını anlattı. Ona siz kimsiniz hanımefendi işiniz nedir dedi. Ben Fatma ilkokul öğretmeniyim. İşime gidiyorum dedi. Mahmut Bey o an. Fatma Hanım eşim bir hafta önce mektubu posta kutusuna atmamı istedi benden. Her gün mektubu çantamda unuttum. Sonunda unutmamam için bana bu mektubu yazarak hatırlattı. Karışıklık için özür dilerim dedi. Sorun değil Mahmut Bey ! İnsan unutkanlık hastasıdır, dedi.

Hazırlayan : Nesli

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla