Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.01.2016, 22:53   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hayvanların Nesli Neden Tükenir?

Hayvanların Nesli Neden Tükenir?




Hayvanlar ekosistemin en önemli parçalarından birisidir. Herkes hayvanların ekosistem için aşırı derecede önemli olduğunu bilse de hayvanların nesli çeşitli nedenlerden dolayı tükenmektedir. Hayvanların neslinde meydana gelen tükenme insan neslinin de zarar görmesine neden olduğundan dolayı

hayvanların nesli neden tükenir

konusunda çeşitli bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Sizlerin de bildiğiniz gibi hayvanlardan özellikle gıda ve giyim sanayisinde ciddi derecede yararlanılmaktadır. Özellikle her geçen gün dünya nüfusunun artması hayvan ürünlerinin daha değerli hale gelmesini sağlamıştır. Bu durum hayvancılıktan para kazananlar için güzel bir durum olsa da hayvan neslinin yok olma tehlikesiyle yüzleşmesine neden olmuştur. Bu yüzden sizlere hem insan hem de hayvan neslinin sorunsuz bir şekilde yaşam sürebilmesi adına hayvanların nesli neden tükenir konusunda bilgiler vereceğiz.

Hayvanların nesli neden tükenir konusu üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda özellikle bilinçsiz avlanmaların hayvan neslinin tükenmesine neden olduğunu tespit ettik. Dünya genelinde soyu tükenmekte olan hayvanların avlanması yasaklanmış olsa da özellikle gelişmemiş ülkelerde nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanların avlanmaya devam ettiği bilinmektedir. Bir hayvan neslinin tükenmesi diğer hayvanların da etkilenmesine neden olmaktadır. Çünkü tükenen hayvanlar farklı hayvanların beslenme zincirinde yer alabilir ve bu durumda ilgili canlıların aç kalarak neslinin tükenme ile yüzleşmesine neden olabilmektedir.

Çağımızın sorunu olan küresel ısınma da hayvan neslini etkileyen önemli faktörlerden birisidir. Özellikle kutup bölgelerinde yaşayan balıklar, ayılar ve penguenler küresel ısınmadan aşırı derecede etkilenen canlı türleri arasında yer almaktadır. Küresel ısınmanın önüne geçilmeyecek olunursa kutup ayıları, fok balıkları ve penguenler nesli tükenme tehlikesi yaşayan canlılardan birisi haline gelecektir.

Gelişmiş ülkeler nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanların nesillerini çoğaltmak adına çeşitli bilimsel çalışmalar yapsa da maalesef bunlar yetersiz kalmaktadır. Özellikle birçok hayvan sizlerin de bildiğiniz gibi yaşamları süresince göç etmektedir. Göçleri esnasında üçüncü dünya ülkelerine uğradıklarında bu ülkede yaşam süren insanlar bu hayvanları öldürmekte ve nesillerinin yok olmasına neden olmaktadır. Hayvanların neslini korumak adına bu nedenden dolayı dünya genelinde yaşayan tüm insanların bilinçlenmesi gerekmektedir.

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla