Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.01.2016, 19:25   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Trajedi ve Komedi Arasındaki Benzerlikler ve Farklar

Trajedi ve Komedi Arasındaki Benzerlikler ve Farklar




Trajedi ve komedi, tiyatro türleri arasında yer alan bir kavramdır.

Trajedi ve komedi arasında benzerlikler

olduğu gibi trajedi ve komedi arasındaki farklar da zaman zaman karşımıza çıkmaktadır. Etkin bir tiyatro izleyicisi olabilmek için öncelikli olarak trajedi ve komedi arasındaki benzerlikler ve farklar hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Bu yüzden sizlere her iki kavramı detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

Trajedi türünde olan tiyatro oyunlarını ele aldığımızda bu tiyatro oyunlarında hayatın acı yönlerinin ele alındığını görmekteyiz. Trajedi türündeki tiyatro oyunlarında ki en büyük amaç izleyenlere çeşitli konularda ders vermektir. Trajedi türündeki tiyatro oyunları duygular en yoğun şekilde yaşandığı oyun türleridir. Bu tür oyunlarda erdem ve ahlak her zaman ön planda olmaktadır. Bu oyun türü manzum bir şekilde yazılmaktadır ve genel olarak beş perdeden oluşur.

Komedi türündeki tiyatro oyunlarında amaç insanlara mutluluk vermektir. Bu oyunlarda insanlar güldürülürken bir yandan da insanları düşünmeye sevk etmek amaçlanmaktadır. Buradan yola çıkacak olursak insanları hem güldüren hem düşündüren tiyatro oyunlarının komedi türündeki tiyatro oyunları olduğunu söylemek mümkündür.

Komedi türündeki tiyatro oyunlarında aynı trajik tiyatro oyunlarında olduğu gibi günlük hayat içerisinde yer alan konular ele alınmaktadır. Bu tiyatro oyunları nazım şeklinde yazılır. Komedi tiyatro özellikle içerisinde sıradan ve kaba saba sözleri barındırdığından dolayı birçok kişinin ilgisini çekebilmektedir. Sizlere yapmış olduğumuz tanımlamalardan yola çıkarak trajedi ve komedi türündeki tiyatro oyunlarının arasındaki benzerlikleri ve farkları çıkarabilirsiniz.

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla