Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.01.2016, 19:49   #26 (permalink)
Paradox
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Askere Gitmeyen Adamdan Sayılmaz Mı?

Bu göreceli bir cümle bence. Sağlık problemleri dışında askerlikten kaçanın karakterini sorgulamak gerekir. Neden ? Bir kere askerlik, erkeğe çile çekmeyi öğretir. Sıkıntı yaşamayı, tek başına dertlerle mücadele etmeyi ve iş disiplinini öğretir. Her şeyden öte yıpratılması zor bir sabır sahibi olmayı öğretir.

Şimdi tüm bunlara sahip olamamış bir erkek zaten gevşeğin teki olacaktır. Ha sağlık problemlerinden dolayı askerlik yapamayanları ayrı tutarım. Çünkü onlarda hayatın başka zorluklarıyla mücadele ederler. Ama piskolojik problemlerim var diyerek çürük almaya çalışanları, madde bağımlılığını bahane edip askerlik yapamayanlarada ne kadar adam denilebilir tartışılır ...

Bir de hiç bir sıkıntısı olmadığı olmadığı halde askerlik yapmak istemeyenler kaçanlar yada bedelli çıkmasını bekleyenler için bu geçerli olabilir. Ekseriyetle baktığımıza lafla vatan kurtarma siyaseti yapanlar, eylem yapıp sonrada polisi suçlayanlar veya ülkenin içinde bulunduğu durumu hep eleştirenler bu kişilerden çıkıyor.

Hep söylerim, aslında askerlik işini profesyonel olan kadrolu askerler yapmalı. Ama içinde bulunduğumuz durum itibariyle bu görev, vatanımızın genç erkeklerine düşüyor. Yapacaksın kardeşim, ayağın topal gözün kör değilse 6 ay bile olsa askerlik yapacaksın. Sosyal medya üzerinden "kahrolsun PKK" diyerek vatanda kurtarılmıyor, adamda olunmuyor.

__________________



Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.
Paradox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla