Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.01.2016, 11:39   #29 (permalink)
Paradox
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Askere Gitmeyen Adamdan Sayılmaz Mı?

@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Söylediklerinin büyük çoğunluğuna katılıyorum. Özellikle sende bende, askerlik işinin profesyonel işini bilen kadrolu askerler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz sanırım. Bir aylık askerlerin sahaya sürülüp şehit düştükleri bir ülkede yaşıyoruz. Yani askere bildiğin kurbanlık koyun gibi gidiyoruz. Siyasilerin saçma sapan laf oyunlarıyla canını tehlikeye atmak kimse istemez. Ama gelde gör ki ülkenin içi tetikte bekleyen tehlikelerle dolu. 20 yaşında askere gönderilen gençler sadece ülkenin askeri gücünün göstermelik kısmı. Yani "biz varız" demek için askere gidiyorlar bu kadar basit.

Kafasından zoru olmayan biri duruduk yere kendini derdin çilenin , tehlikenin içine atacak değildir. Ama işte o asker mevzilerde bulunmazsa sıkıntı büyük demektir. Delikanlının ayak basmadığı yere iti, kopuğu, eşkiyası hakim olur. Askerlik görevimde uzun süre boyunca pişmanlıklıklar yaşadığım oldu. Doğru düzgün eğitim almadan riskli bölgeyen gönderiliyosun. Can derdi yemiyo birde komutanların derdiyle uğraşıyosun. İnsanların egolarını tatmin etme işi zor geliyordu bir yerde. Millet yıl başında kızlarla partilere akarken ben neden -20 derecede nöbete gidiyorum ? Sordum kendime acaba askere gitmeyenler mi çok akılllıydı yoksa benmi çok aptaldım ? Ama anladım ki sebep bu değil sebep geleceğimizi güvence altına almak. Bu ülke ayakta duruyorsa garibanların yaptığı fedakarlıklar üzerine ayakta duruyor. İşte bunca sıkıntıya göğüs geren askeri gördükten sonra diğerleri gevşek gibi görünüyor bana. Bu tabiri kullanmamın nedeni bu.

İsterdim ki bu iş profesyonellerin işi olsa. Ama içinde bulunduğumuz sistem itibariyle durum bu yönde. Tekrar etmem gerekirse adamlık doğuştan gelen bir şeydir, ne askerlik nede başka bir tecrübe kişiye adamlık sıfatı kazandıramaz. Ama birileri elini taşın altına koymak zorunda. Kimse yapmazsa Uganda, Suriye, Mısır ve Ukrayna gibi çorba bi memlekete dönüşürüz.

Haricen ilgilenip yorum yaptığın için teşekkür ederim.

__________________



Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.
Paradox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla