Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2016, 11:18   #19 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Çiçek Tatlısı




Malzemeler :

1 paket margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un


Üzeri için:


Ceviz ya da Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı


Yapıştırmak için:

1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı :

İlk olarak şerbet malzemelerini bir tencereye alarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerli su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve yarım limonun suyunu ilave ederek 2 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine 2 adet yumurta, sirke, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve un eklenerek elinize yapışmayacak kıvamda hamur hazırlıyorsunuz.
Merdane yardımı ile hamuru açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Kesmiş olduğunuz çiçeklerden 1 tanesinin orta kısmından daire şeklinde bir parçayı çıkartın ve yumurta akı sürerek diğerinin üzerine yapıştırın. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere üzerilerine yumurta sarısı sürerek iç malzemenizi hamurların ortasındaki çukur bölüme ekleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Çok fazla kızartmayın şerbetle birlikte iyice koyu bir renk alır.)
Not: Tatlıların fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Afiyet Olsun

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla