Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.2016, 14:56   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Her Zaman Pozitif Düşünebilmek İçin 4 Altın Kural

Her Zaman Pozitif Düşünebilmek İçin 4 Altın Kural


düşünce, pozitif, pozitif düşünce, pozitif düşüncenin 4 kuralı



Uzman Psikolog Yard. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, her zaman pozitif düşünebilmek için yapılması gerekenleri anlattı.

Daha önce pozitif düşünmenin bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğinden, mutluluk hormonu salgılattığından ve hayatımızı olumlu etkilediğinden bahsetmiştik. Şimdi ise her zaman pozitif düşünmeyi nasıl başarabileceğimizi, bunun için neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşacağız.
Uzman Psikolog Yard. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, her zaman pozitif düşünebilmek için yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

"Pozitif düşünceyi pekiştiren unsurlardan bir tanesi mizah duygusudur. Bilimsel araştırmaların hepsi diyor ki, tebessüm, hem pozitif düşünceyi pekiştirir hem de bağışıklığı güçlendirir.
Diğer bir unsur cesarettir. Korku her zaman bizim pozitif düşüncemizi baltalamıştır. Yavuz Sultan Selim diyor ki, cesaret insanı başarıya, kararsızlık tehlikeye, korku ölüme götürüyor.
Başka bir unsur anı yaşamaktır. Çünkü anı yaşamaya başladığında geçmişe ve geleceğe dur diyorsun.
Diğer unsur, affetmektir. Harvard Üniversitesi'nin bir araştırması affetmeyen insanların %40 daha fazla kalp ve damar hastalığına, uyku bozukluğuna ve şeker hastalığına yakalandığını gösteriyor. Biz nefret duygusunu taşıdığımız müddetçe anda yaşamıyoruz. Anda yaşamayan insanlar da hiçbir zaman pozitif düşünemez."

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla