Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.10.2016, 20:29   #1 (permalink)
KaBuS

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Android Cihazıma APK Dosyalarını Yükleyemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Android Cihazıma APK Dosyalarını Yükleyemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletler ülkemizde oldukça yaygın olarak tercih edilen mobil cihazlar. Android cihazların bu derece yoğun olarak ilgi görmelerinin nedeni ise uygulama ve oyunlar konusunda sundukları zengin seçenekler. Android cihazlarımıza uygulama yüklemek için genelde Google Play uygulama marketini tercih ediyoruz. Android işletim sistemi için geliştirilen uygulamaların büyük çoğunluğu Google Play üzerinde yer alırken bir kısım uygulamaya da Google Play dışarısından erişilebiliyor. Kimi uygulamalar çıktıkları zaman yoğun ilgi görse de bir süre sonra kaldırılabiliyor. Flappy Bird bu uygulamalara güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Artık Flappy Bird'ü Google Play üzerinde bulabilmemiz mümkün değil. Fakat yine de Flappy Bird oynamak isterseniz alternatif yollarla bu oyunu Android cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. İşte bu yazımızda Flappy Bird tarzı uygulamaları alternatif yollarla nasıl Android telefon ve tabletlerinize yükleyebileceğinizi anlatacağız.

Temelde her Android uygulaması veya oyunu APK adlı bir kurulum dosyasına sahip. Bu APK dosyaları Android cihazlara indirilerek ilgili uygulama veya oyun yüklenebiliyor. Fakat APK yükleme işini gerçekleştirmek için öncelikle akıllı telefon veya tabletinizde küçük bir ayar değişikliği yapmanız gerekiyor. Yoksa şu tür bir uyarı mesajıyla karşılaşabiliyorsunuz.

"Yükleme Engellendi"

Bu yazımızda APK kurulumu yaparak Android APK yükleme işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi anlatacağız. İlk olarak Android cihazınızın "Ayarlar" bölümünü açın. "Ayarlar" menüsü açıldıktan sonra menü seçenekleri altından "Güvenlik" başlığını bulun ve üzerine dokunarak Android cihazınızın güvenlik seçenekleri menüsünü açın.

Güvenlik seçenekleri açıldıktan sonra listeyi biraz aşağıya doğru kaydırın ve "Bilinmeyen kaynaklar" başlığını bulun. Değiştirmemiz gereken ayar işte bu "Bilimeyen kaynaklar" ayarı.

Buradaki "Kapalı" yazan tuşu sağa doğru kaydırarak bilinmeyen kaynaklardan APK dosyası kurulumu yapma seçeneğini aktifleştirin. Yapacağımız bütün işlemler bu kadar. Artık Android cihazlarınıza indireceğiniz APK kurulum dosyalarını yükleyebileceksiniz.

__________________

10.07.201
EVLİ MUTLU ÇOCUKLU
BOŞUNA BAKMAYIN; BiZ SONSUZA DEK
ÇOK MUTLUYUZ


KaBuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla