Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.10.2016, 15:55   #12 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayı Yağının Faydaları

Ayı Yağı



Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti ya da sütü yenilmesi haramdır. Bu nedenle günümüzde çoğu insanın bu nedenden dolayı tüketmekten çekindiği bu yağ ağrıların giderilmesinde eskilerin en gelişmiş tıp idi. Osmanlı zamanında yaralar üzerine sürülerek sarılan bu yağın çok büyük etkisi olduğu söylenmiştir. Aynı zamanda bu yağ eskilerde İngiltere'de boyunda gerçekleşen iltihaplanmalardan dolayı kullanılırdı. Ayının iç organlarından elde edilen bu yağ katı bir görünüme sahiptir. Dinimizce bu yağın ağızdan alınması haramdır. Fakat ölüm gibi kayıplar varsa bu yağ ağızdan da kullanılabilir.

Ayı yağı yumuşatıcı ve gevşetici etkisi çok fazladır. Bu nedenle ağrının olduğu bölgelere sürülerek temiz bir bandaj yardımı ile sarmak, ağrıların kısa sürede geçmesini sağlayacaktır. Bu yağ sürülmeden önce bölgenin temiz bir şekilde silinmesi ve gerekirse bakterilerden arınması için yıkanması gerekmektedir.

İnsanların büyük sorunlarından olan sedef hastalığı olan kişiler bu yağı ciltlerine masaj yaparak yedirmeleri sureti ile kullanabilirler. Bu yağ bu hastalıkta da kendisini göstermektedir. Ayı yağı kel bölgelerde etkili olabilir. Irsi olarak dökülüp kelleşmiş bölgelerde etkisi daha az görülen ayı yağı, saç olmayan bölgelerde saçın çıkması için etkiler gösterir. Bu sorun birçok insanın sorunudur. Öyle ki bu insanlar çözümü tıbbi tedavilerde aramaktadır. Bu yağın kel bölgelerde en azından denenmesi ısrarla önerilir. Bu yap nasıl saçı çıkarır? diye merak eden insanlara şöyle açıklayabiliriz: Kel bölgeye masaj gibi sürülen bu yağ deri yoluyla emilir ve kıl gözeneklerinden girer. Yağın kıl köklerini genişleterek ve saç köklerinin büyüme fazını hızlandıran bir etkisi vardır. Bu ilacı uzun süreler kullanmazsanız etkisini görmeyebilirsiniz. Bu nedenledir ki ayı yağını uzun süreler kullanın böylelikle sizlerde etkisini hızlı ve iyi şekilde göreceksiniz. Ayı yağı aslında doğal bir ilaç niteliği taşımaktadır ve birçok tıbbi ilaçtan daha çok etki göstererek kendisini kanıtlamaktadır ama en çok yumuşatıcı etkisiyle ortaya çıkmaktadır.

Tıp biliminin gelişmesi ile birlikte yeni yeni birçok kimyasal ilaçlar çıkarılmaktadır. Bu ilaçlar bir yerden insan vücuduna fayda verirken diğer yerden diğer organlarınıza zarar vermektedir. Hiç düşündünüz mü yuttuğunuz bir ağrı kesicinin bile diğer organlarınıza ne kadar zahmet vererek ayrıştığını. Bu nedenle her zaman ilk tercihiniz bitkisel ve doğal ilaçlar olsun. Bitkisel ilaçlar kişi vücuduna yanlış kullanım gerçekleşmediği sürece zarar vermez. Yinede istisnalar vardır tabi ki. Örneğin bazı bitkilere alerjisi olan insanlar ya da sürekli olarak tıbbi ilaç kullanan insanlar. Sürekli tıbbi ilaç kullanan insanların öncelikle doktor tavsiyelerini almalarında fayda vardır. Ayı yağını elde etmek için güvendiğiniz ve bildiğiniz yerlerden temin edin. Dışarıda satılan ve içinde ne olduğu bellisiz yağlardan uzak tutun. Son olarak söylemek istediğim şey bu yağı hamilelerin ve çocukların kullanımında öncelikle bir doktor bilgisi alarak yapın. Aksi halde bazı yan etkiler ve olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla