Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2013, 16:39   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yandex Haberler

Yandex Haberler

Yandex.Haberler, gündemdeki haberleri otomatik olarak işleyen ve sınıflandıran bir servistir. Servisin işlediği veriler 24 saat boyunca sürekli yenilenir. Yandex.Haberler’in amacı, gündemdeki haberleri önyargısız olarak objektif şekilde yansıtmaktır.
Yandex.Haberler, özel bir editöryal ekiple değil, Yandex tarafından geliştirilmiş özel algoritmalarla çalışır. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen haber ajanslarından bilgi alan servis, haberleri otomatik olarak konularına göre gruplamaya başlar. Bir konu başlığı altında toplanan haberlerde çok çeşitli görüşler temsil edilebilir. Böylece sistem, kullanıcıya bir gelişmenin çeşitli medya kuruluşları tarafından nasıl yansıtıldığını görme fırsatı verir. Yandex.Haberler’in temelinde özel olarak geliştirilen olgu tespiti teknolojisi kullanılmaktadır.
Yandex.Haberler servisinde ve Yandex ana sayfasında gösterilen başlıklar, gündemde en çok yer alan haber başlıklarını yansıtır ve yine sistem tarafından otomatik olarak belirlenir.
Yandex.Haberler’de gündemdeki haberlerden sadece kısa alıntılar gösterilir; haberin tamamına ulaşmak isteyenler için kaynak medya sayfasına ait bağlantı verilir.
Bir multimedya projesi olan Yandex.Haberler’in web sayfasında haber metinlerinin yanı sıra ilgili görsel öğeler ve videolar da bulunur.
Yandex.Haberler’de gösterilen tüm içerik, Yandex aramasıyla hemen indekslenir; böylece son dakika gelişmeleri ile ilgili haberler de kısa sürede Yandex arama sonuçlarında yer alır.


Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla