Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.01.2017, 12:05   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ayran Çorbası

Ayran Çorbası





Malzemeler
  • Aşurelik bulgur 1/2 su bardağı
  • Su 7 su bardağı
  • Un 1,5 çorba kaşığı
  • Yoğurt 2 su bardağı
  • Taze soğanın yeşil kısmı 1 demet
  • Kişniş (aş oyu) 1-2 sap
  • Dereotu 1 demet
  • Tereyağı 50 gr.

Yapılışı


Aşurelik buğdayı yıkayın, ayıklayın ve 7 su bardağı suda, orta hararetteki ateşte, 1 saat pişirin.

1,5 çorba kaşığı unu az suyla ezin ve haşladığınız buğdaylı suya ekleyin.

2 su bardağı yoğurdu, 1,5 su bardağı su ile robotta karıştırın, tuz ekleyin, çorbaya karıştırın.

Karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin ve ocaktan alın çünkü çorba kaynarsa kesilebilir.

50 gr. tereyağında, ince ince doğranmış soğanın yeşil kısımları ve dereotunu hafifçe kavurup çorbanın üzerine dökün.

Kişniş otunu kullananlar için dereotu gerekmez. Kişniş çorbaya ayrı bir tat verir.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla