Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.2013, 15:54   #1 (permalink)
Zeyy
Sana tutunmaya çalışan ben,beni tutmayıp düşüren sen...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Geniz akıntısını azaltmak için ne yapılmalıdır

Geniz akıntısını azaltmak için ne yapılmalıdır

Sürekli sümkürme ihtiyacı hissettiren, boğazda gıcıklanma ve öksürük gibi şikayetlere sebebiyet veren, aynı zamanda ağzında kokmasına neden olan geniz akıntısı son dönemlerde pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biri olmaktadır. Sinüs ve boğazda husule gelen bir takım sorunlar neticesinde ortaya çıkan geniz akıntısı nasıl tedavi edilir, uzmanların açıklamalarından öğrenelim.


Sinüslerden ve boğazdan kaynaklanan geniz akıntısı, genizden boğaza inen yapışkan kıvamında bir akıntıdır. Geniz akıntısı tozlu ortamlarda daha da artar. Kuru hava şartları, sigara kullanımı, alkol ve kafein alımı geniz akıntısını arttıran diğer sebepler arasında iken; süt ürünlerinin de geniz akıntısına neden olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir.

Geniz akıntısının tedavisi

Geniz akıntısını geçirmek için bol bol sıvı tüketmelisiniz. Bilhassa sabahları çayı sıcak sıcak içmeniz solunum yollarının açılmasına yardımcı olacaktır.
Burnunuzu her gün evde hazırladığınız tuzlu su ile yıkayın. Bunu düzenli olarak yaptığınız zaman, genizleriniz açılacak ve akıntıyı önlemiş olacaksınız. Bir litre kaynamış suya bir tatlı kaşığı tuz ve karbonat ekleyerek su ılıdıktan sonra burnunuza çekin.
Geniz akıntısı sinüslerden ve boğazdan kaynaklanır.Eğer sizin geniz akıntınız sinüslerden kaynaklanıyorsa, KBB uzmanına başvurmalısınız.
Plaza veya rezidans yaşamınız varsa burun nemlendirici kremlerden kullanmanızı tavsiye ederiz.


Alıntı.

__________________
Eylül'de gel sonbaharım ol..
Zeyy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla