Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.05.2013, 16:36   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lens kullanımında dikkat edilecekler

Lens kullanımında dikkat edilecekler

Dünya Göz Samsun Hastanesi'nden (D.G.S.H) Uzm. Dr. Birgi Sönmezer, görme bozukluklarının iyileştirilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde ya da kornea rahatsızlıklarında, tedavisinde dünyanın tüm ülkelerinde milyonlarca insanın kontakt lens kullanımından faydalandığını söyledi.

Uzm. Dr. Birgi Sönmezer, lens kullanmaya başlamadan önce hastanın muayene edilmesi gerektiğini belirterek, lens kullanılması sırasında bazı kurallara uyulması gerektiğini anlattı. Dr. Birgi Sönmezer, "Göz sağlığınızı ve görüşünüzü mümkün olduğunca korumak için lenslerinize dokunmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olmalısınız" dedi.

Dr. Birgi Sönmezer, kontakt lens kullanıma başlamadan önce gözlerin muayene edilmesini söyledi. Muayenenin ardından göz doktorunun hastanın görüşünü düzeltecek bir reçete vereceğini anlatan Sönmezer, bunun ardından kontakt lens kullanımına başlanabileceğini vurguladı.

Gözlerin farklı şekillerde ve boyutlarda olduğunu, dolayısıyla kontakt lenslerin göze tam olarak oturduğundan emin olmak için lenslerin doğru takılması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Birgi Sönmezer, "Bunu yapabilmek için göz doktorunun gözün ve yüzeyinin özel ölçülerini alması ve lenslerin takılma şeklini etkileyecek eğim ve diğer etmenleri kontrol etmesi gerekir" diye konuştu.

Uzm. Dr. Birgi Sönmezer şunları söyledi: "Lens kutusunun da lensler kadar temiz olması gerekir çünkü lensler saatler boyunca bu kutuların içinde kalır. Basit ipuçlarıyla lens kutularını hijyenik tutmak mümkündür. Lenslerinizi taktıktan sonra solüsyon kutusunu boşaltın. Lens kutunuzu düzenli aralıklarla, her gün yeni dezenfektasyon solüsyonuyla yıkayın ve günlük olarak kuruması açısından açık bırakın. Lens kutularınızı sıklıkla değiştirin. En ideali aylık olan lens kutularıdır."

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla