Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.01.2019, 22:14   #1 (permalink)
Brisingr
Iron Lady

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler


Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler

yabancı diziler, en iyi yabancı diziler, The Originals, Game Of Thrones, Doctor Who, Lost, Friends, How I Met Your Mother, Fringe, Breaking Bad, Dexter, Merlin, Mad Men, Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Kan ve Kum, Once Upon A Time, The Last Man on Earth, İZombie, The 100, Being Human, Forever, Hannibal, Under The Dome,

Friends (1994)



1994-2004 yılları arasında yayınlanan ABD yapımı, sitcom formatında bir dizidir. Film Marta Kauffman ve David Crane tarafından yaratılmıştır. Filmin açılış müziği The Rembrandts'ın I'll Be There For You'dur. Dizi, 63 kez Emmy Ödülleri'ne aday gösterilirken bir kere de Altın Küre Ödülü'nün sahibi olmuştur. Ayrıca dizi Warner Bros'un Kaliforniya'daki stüdyolarında canlı seyirci önünde çekilerek, diziler de pek de alışık olmadığımız bir şeyi gerçekleştirmiştir. Dizinin son bölümünü 51.1 milyon kişi izlemiş, bu reyting ile de dizi en çok izlenen televizyon dizileri arasında kendine yer bulmuştur.


Dizi, New York'ta yaşayan altı arkadaşı konu edinir. Dizideki Rachel Green rolünü Jennifer Aniston oynamıştır. Yaşamını sürdürebilmek için bir kafede, pek de iyi olmayan bir garson olarak iş bulur. Dizideki başka bir karakter olan Ross'un kendisine aşık olduğunu öğrenir ve birlikte olmaya başlarlar, ancak Ross'un kıskançlıklarına daha fazla dayanamaz ve ayrılırlar. Dizinin sonuna kadar pek çok erkekle birlikte olan Rachel, 9. sezonda Ross ile tek gecelik bir ilişkiye girer ve bu ilişkinin meyvesi olarak kızı Emma doğar. Rachel dizinin son bölümünde verdiği karar ile aslında Ross'a olan aşkının hiç bitmediğini göstermiş olur. Ross rolünü ise David Schwimmer üstlenmiştir. Dizideki bir başka karakter olan Monica Geller'i, Courteney Cox canlandırmıştır. Ross'un kardeşi rolündedir ve kendisi bir aşçıdır. Monica, aşırı titiz ve hırslı bir insanı canlandırır. Çocuk sahibi olmayı çok istemektedir. Ancak Monica'nın hamile kalma olasılığının çok düşük olduğu öğrenilir. Bu yüzden evlat edinmek için başvurur ve biyolojik annenin ikiz doğurması sebebiyle bir çocuk isterken ikiz çocuk annesi olur.

Phoebe Buffay rolünü Lisa Kudrow üstlenmiştir. Phoebe için dizinin en garip karakteridir diyebiliriz. Annesi olarak tanıdığı insanın intihar etmesi ve babasının da onu terk etmesi yüzünden sokaklarda yaşar. Phoebe'nin birçok batıl inancı vardır. Erkek kardeşinin karısı çocuk doğuramadığı için onlar için taşıyıcı annelik yapar ve üçüz çocuk doğurur. Dizinin bir başka karakteri olan olan Joey Tribbiani rolünde Matt LeBlanc oynamaktadır. Joey'in tek amacı ünlü bir aktör olmaktır. Birçok başarısız denemeden sonra 'Days of Our Lives' adlı bir pembe dizide bir karakteri canlandırmayı başarır. Ancak o karakteri canlandırması çok sürmez, ayrıca dizideki Monica ile de birlikte olmuştur. Son karakter olan Chandler Bing rolünü ise Matthew Perry üstlenmiştir. Chandler sürekli soyadı yüzünden dalga konusu olmuştur. Joey'in ev arkadaşı, Ross'un ise üniversitedeki oda arkadaşıdır. Monica ile evlenirler. Ve ikiz evlat edinirler. 10 sezon süren ve dostluk kavramını iliklerinize kadar hissedeceğiniz Friends dizisi sizi kırıp geçireceğe benziyor. İzlemenizi tavsiye ederiz.

IMDb: 9.0


Lost (2004)



Amerikan televizyon dizisidir. Dizi macera, dram, gerilim türlerini bünyesinde barındırır. Dizinin yaratıcıları Jeffrey Lieber, J.J.Abraham ve Damon Lindelof'tur. Dizinin yönetmenliğini ise Jack Bender ve Stephen Williams üstlenmiştir. Dizi 6 sezon sürmüştür. Ayrıca dizi 'En İyi Drama Dizisi' dalında Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Amerikan İthalatı' dalında Britanya Akademi Televizyon Ödülleri'nde, 'En İyi Drama' dalında Altın Küre Ödülleri'nde aday gösterilmiş ve ödülleri kazanmıştır. Dizinin müziğini, Amerikan soundtrack bestecisi Michael Giacchino bestelemiştir. Ayrıca dizi Hawaii'nin Oahu Adası'nda çekilmiştir.


Dizi Oceanic Havayolları'nın 815 sefer sayılı uçağının kaza yapması sonucu 324 yolcusundan 71'inin (biri köpek) hayatta kalmasıyla verdikleri yaşam mücadelesini konu edinir. Dizi en kalabalık oyuncu kadrosuna sahip olan 2. dizi olma özelliği de taşımaktadır. Dizideki ana karakterler; Daniel Faraday, Boone Carlyle, Miles Straume, Walt Lloyd, Michael Dawson, Ana Lucia Cortez, Charlotte Lewis, Ilana, Frank Lapidus, Shannon Rutherford, Desmond Hume, Mr.Eko, Ben Linus, John Locke, Kate Austen, Jack Stephard, Sawyer, Sayid, Libby Smith, Sun-Hwa Kwon, Jin-Soo Kwon, Claire Littleton, Hugo Hurley, Juliet Burke, Charlie Pace, Nikki ve Paulo, Richard Alpert, Danielle Rousseau, Bernard Nadler, Rose Handerson ve Vincent şeklindedir. Dizi daha fazla karakter ve daha fazla öykü ile siz izleyicileri ekran başına kitlemeyi hedefliyor.

IMDb: 8.5

Doctor Who (2005)



İngiliz yapımı bilim kurgu türünde televizyon dizisidir. Dizinin yaratıcıları, Sydney Newman, C.E.Webber ve Donald Wilson'dur. Dizinin açılış müziği artık klasikleşen Doctor Who tema müziğidir. Dizi aslında ilk kez 1963 yılında izleyicileriyle buluşmuş ve 2005'te modern versiyonu ile tekrardan hayranlarının karşısına çıkmıştır. Dizinin sezon sayısı 9'dur. Dizi, zamanda yolculuk yapan, Zaman Lordu olarak da bilinen ancak kendisini Doktor diye adlandıran, insanımsı dünya dışı bir varlığın maceralarını anlatmaktadır.


Doktor, zaman lordları tarafından yaratılan bir zaman makinesi olan, dışı 1950'li yıllarının polis kulübesi gibi görünen, ayrıca bir bilince de sahip olan Tardis ile zamanda yolculuk yapmakta ve evreni araştırmaktadır. Ayrıca kendisine eşlik eden yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfetmekte, birçok yaratıkla yüzleşmekte ve tarihteki müdahalelere engel olarak birçok sorunu çözmektedirler. Ayrıca Doktor Who, en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak Guinness World Records'a girmiştir. 2005'teki modern versiyonuyla karşımıza çıkan dizide Doktor rolünü ilk olarak Christopher Eccleston üstlenmiştir. Yol arkadaşı ise Rose Tyler'dır (Billie Piper). Tam olarak Christopher Eccleston'un mükemmel oyunculuğuna doyamadan 10. doktor rolüne bir başka mükemmel oyuncu David Tennant gelmiştir. Tam 3 sezon boyunca kalan David'in o dönemdeki yol arkadaşı Donna Noble'dır (Catherine Tate). 11. doktor rolünü ise Matt Smith üstlenmiştir. 11. doktora Amy Pond (Karen Gillian) eşlik etmiştir. Amy'nin Rory Williams (Arthur Darvill) ile evlenmesiyle doktora artık iki kişi eşlik etmektedir. 7. sezonda doktora Clara Oswin Oswald (Jenna-Louise Coleman) eşlik edecektir. 12. doktor olarak Peter Capaldi 2014 yılında diziye başlamıştır ve halen de devam ettirmektedir. Ona eşlik eden de hala Clara Oswald rolündeki Jenna-Louise Coleman'dır. Uzayın ve zamanın sınırsızlığında kendinizi kaybedeceğiniz, macerayı sevenler için unutulmaz bir dizi serisi olacak Doctor Who'yu henüz izlemediyseniz, izlemenizi öneririz.

IMDb: 8.8

How I Met Your Mother (2005)



19 Eylül 2005 yılında yayınlanan ilk bölümüyle izleyicinin kalbinde taht kuran ABD yapımı komedi dizisidir. Dizinin yaratıcıları ve yapımcıları Carter Bays ve Craig Thomas'tır. Kendi hayatlarındaki arkadaşlarından yola çıkarak diziyi yazmışlardır. Dizinin müziğini The Solids üstlenmiştir. Toplam 9 sezon süren dizi, 31 Mart 2014'te 40 dakika süren özel bölümüyle sevenlerine veda etmiştir. Dizi, Ted Mosby (Josh Radnor) adındaki bir kişinin çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatması üzerine ilerler. Dizi direkt flashback yöntemi ile 2005 yılına döner. Ayrıca dizi klasik 'Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım.' cümlesiyle başlar. Ana karakterler Ted Mosby, Marshall Ericson, Lily Aldrin, Robin Scherbatsky ve Barney Stinson.


Dizinin ana karakterlerinden Marshall Ericson'ı, Jason Segel canlandırmaktadır. Hukuk fakültesi mezunudur ve diğer bir ana karakter olan Lily ile evlidir. Lily'i ise Alyson Hannigan canlandırmaktadır. Lily'nin en büyük hayali iyi bir ressam olabilmektir. Ancak anaokulu öğretmenliği yapmaktadır. Barney Stinson karakterini ise Neil Patrick Harris üstlenmiştir. Dizinin çapkınıdır. Birçok kadınla birlikte olmuştur, ayrıca "Barney'nin Taktik Kitabı" adında, kadınların nasıl tavlanacağına dair bir kitap yazmıştır. Ted'in yeni bir kız arkadaşla tanışabilmesi için elinden geleni yapar. Robin Scherbatsky rolünde ise Cobie Smulders bulunmaktadır. Robin, yerel bir televizyonda saat 04:00'da yayınlanan sabah haberlerini sunmaktadır. Ted ile sevgili olmuşlardır. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde Barney ile nişanlanmış ve hatta evlenmişlerdir. Ancak dizinin sonunda ayrılmışlardır. Dizi izlemeyenler için, seyirciye kahkaha garantisi veriyor. İzlemenizi şiddetle öneririz.

IMDb: 8.4



Dexter (2006)


1 Ekim 2006 tarihinde gösterime giren Amerikan drama dizisidir. Dizi; gerilim, korku ve gizem türlerini bir arada barındırır. Dizinin yaratıcısı James Manos, Jr.'dir. Dizinin tema müziğinin besteciliğini ise Rolfe Kent üstlenmiştir. 8 sezon süren dizi 23 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan son bölümüyle hayranlarına veda etmiştir. Son sezonun galası 3 milyon izleyici ile en çok izlenen bölüm oldu. Ayrıca dizi Jeff Lindsay'in roman serisinden ilk kitabı olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Dizinin konusu ise annesinin öldürülmesi ile 3 yaşında yetim kalan Dexter Morgan'ın(Michael C.Hall) hayatını konu alır. Miami'de polis memuru olan Harry Morgan(James Remar) tarafından evlatlık olarak alınan Dexter, gençlik yıllarına geldiğinde mahalledeki evcil hayvanları öldürme isteğinin, içinde oluştuğunu hisseder. Harry onları öldürmek için daha çok genç olduğunu söyler ve ona bir kaç kural öğretir. Ona göre Dexter asla masum insanları öldürmemeli, kurbanın kesin suçlu olduğundan emin olmalı ve en önemlisi yakalanmamalıdır. Harry ona sosyal davranmayı ve olay mahallini de temizlemeyi öğretir. Aslında üvey babası tarafından seri katilliğe teşvik edilmiş Dexter'ın hayatını izlerken kendinizi kasmaktan alamayacaksınız. İyi Seyirler.

IMDb: 8.9

Mad Men (2007)



2007 yılında ABD yapımı drama dizisi. Dizinin yaratıcısı Matthew Weiner'dır. Dizi toplamda 7 sezon sürmüştür. 17 Mayıs 2015'te ekranlara veda etmiştir. Dizi, 1960'ların Amerikası'nda geçmektedir. Dizi reklam şirketi yöneticisi olan Don Draper (Jon Hamm) ve hayatındaki insanların hikayelerini konu edinir. Dizi konu olarak ele aldığı dönem içerisindeki Kennedy Suikastı, Martin Luther King Suikastı, Neil Armstrong'un aya adım atması, Vietnam Savaşı gibi pek çok tarihsel olayları da ekranlara yansıtmıştır. Dizi şimdiye kadar pek çok ödül kazanmıştır. 4 kez Altın Küre ve 15 kez ise Emmy Ödülleri'ne aday gösterilip bu ödüllere layık görülmüştür. Dönem dizilerini seviyorsanız Mad Men tam da size göre.

IMDb: 8.7

Merlin (2008)



Fantastik-drama türündeki İngiliz televizyon dizisidir. Dizi 20 Eylül 2008 yılında başlamıştır. Dizinin senaristliğini Julian Jones üstlenmiştir. Dizinin tema müziğini ise Rob Lane bestelemiştir. Dizi 24 Aralık 2012'de sona ermiştir. Dizi artık efsaneleşen, John Hurt'un seslendirdiği "Efsanelerin diyarında ve büyünün zamanında.. Büyük bir Krallığın kaderi genç bir adamın omuzlarındadır. Onun adı Merlin.." repliğiyle başlamaktadır. Dizi, sihrin ve doğaüstü yaratıkların vatanı olan Camelot'ta ileride önemli bir büyücü olacak Merlin'in gençlik yıllarını konu almaktadır. Dizi büyünün yasaklandığı Camelot'ta hem kendi kimliğini gizlemek hem de Arthur'u korumaya çalışan Merlin'in dostluğunu da konu almaktadır. Dizi de Merlin'i Colin Morgan canlandırmaktadır. Arthur'u ise Bradley James canlandırmaktadır. Dizideki diğer ana karakterler ise, Gaius (Richard Wilson), Uther Pendragon (Anthony Head), Guinevere (Angel Coulby), Morgana (Katie McGrath) şeklindedir.

IMDb: 7.9




__________________


.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pamuk


Konu Brisingr tarafından (18.01.2019 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.
Brisingr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla