Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.05.2019, 23:41   #1 (permalink)
HaDeS
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
gul Ramazan ayının bereketi

Ramazan ayının bereketi

Ramazan'da yapılan ibadetlerin ve hayırların yerini hiçbir şey tutmaz. İnsanlar dünyevî fırsatları kaçırmamak için pek çok sıkıntı ve tehlikeyi göze alır, nerede ucuzluk varsa oraya koşar.

Alışverişi indirim sezonlarında yapar. Promosyon yapan mağazaların önünde geceden kuyruğa girer. Üç kuruş daha ucuza alabilmek için pazar yerini baştanbaşa dolaşır. Mânevi kazançlara gelince aynı hassasiyeti göstermez. Hâlbuki dünyevi kazançlar geçici, uhrevî kazançlar kalıcıdır.

Rabbimiz şöyle buyurur: "Mal ve çocuklar dünya hayatının süsüdür. Kalıcı olan salih ameller (Allah için yapılan iyi ve faydalı işler) ise Rabbin katında hem sevap bakımından daha hayırlıdır, hem de ümit bakımından daha hayırlıdır." (el-Kehf, 46).

Alışveriş için indirim sezonunu bekleyenler hesapsız rahmet, bağış ve sevap mevsimi olan Ramazan ayını daha fazla bir heyecanla beklemelidirler. Zira Hz. Peygamber, bir hadisi şeriflerinde "Kullar Ramazanda'ki bereketi bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi" buyurmuştur.

__________________
You"ll Never Walk Alone
HaDeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla