Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.04.2020, 12:21   #7 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sahurda Tok Tutan Tarifler

Pişi



Hamuru İçin:

•1 paket instant maya
•1 su bardağı ılık süt
•3 su bardağı ılık su
•1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
•1 yemek kaşığı tuz
•1/2 (yarım) yemek kaşığı şeker
•Aldığı kadar un
•Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

1.Öncelikle maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
2.5 dakika dinlendiriyoruz ve ardından suyu, sıvı yağı, tuzu ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurmaya başlıyoruz.
3.Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
4.Mayalanan hamurumuz şekil vermek için ister elimizi yağlayarak ister unlayarak işe başlıyoruz.
5.Hamurumuz yumuşak kıvamda olduğu için kolay şekil alıyor. İstediğimiz şekli vermekte özgürüz fakat ince olması önemli.
6.Ocağa bol yağ alıp kızdırdıktan sonra pişilerimizi kızartmaya başlayabiliriz.
7.Her iki tarafını da kızartıp kağıt havlunun üstünde yağını çekmesi için bırakıyoruz. Bu arada alt tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevirmeyin

Afiyet Olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla