Diyet Çilekli Tart Tarifi Resimli Malzemeler: 2 Su bardağı un
1 Çay bardağı pudraşekeri
1 Adet yumurtanın akı
1 Paket vanilya
Margarin
Kreması için: 1 Su bardağı süt
1.5 Çorba kaşığı tatlandırıcı
2 Çorba kaşığı un
Üzerine:
500 gr çilek
1 Su bardağı tatlandırıcı
1 Paket çilek jölesi
Hazırlanışı: Öncelikle, tartı hazırlayın.
Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun.
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kâğıt serip, hamuru yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20–25 dakika pişirin.
Fırından alıp, soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlayın.
Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun.
Soğuyan tartı kalıptan alın.
Üzerine kremayı sürün.
Çilekleri dizin.
Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın. Çileklerin üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.