Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :35-40 dk
Beslenme Tipi
iyet
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :8-10
Tarif Malzemeleri
1 su bardagı yarma
1 adet tavuk gögsü
1 çorba kaşıgı tereyagı
1 çorba kaşıgı un
8 su bardagı tavuk suyu
1 tatlı kaşıgı tuz
5 diş sarımsak
1 adet limon
Tarifin Hazırlanışı
Yarma ve tavuk ayrı ayrı haşlanır ve tavuk minik şekilde didiklenir. Un ve tereyağı tencereye konur, pembeleştirilir. Üzerine tavuk suyu, tuz eklenir, kaynayana kadar karıştırılır. Sonra yarma ve tavuk katılır. Bir taşım birlikte kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Servis sırasında ezilmiş sarımsak ve limon karışımı gezdirilir...