Tarif Ayrıntıları
Mutfağı
ünya
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :35-40 dk
Beslenme Tipi :Vejetaryen
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :6-8
Tarif Malzemeleri
3 büyük havuç
6 ardak et suyu
3 kaşık margarin
3 yumurta sarısı
2 bardak süt
1 soğan
3 yumurta sarısı
2 bardak süt
. hint ceviz tozu
Tarifin Hazırlanışı
Havuçları soyup yuvarlak doğrayın.Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın.İki yemek kaşığı yağda havuç ve soğanları 3-4 dakika kadar kavurun. 1 bardak et suyunu ilave edip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Havuçları piştiği su ile beraber püre haline getirin.Kalan suyu kaynar olarak ilave edin.Tuz, karabiber ve bir tutam Hint cevizini çorbanıza katın. Terbiyesi için Kalan margarinde unu kavurun.Soğuk sütü karıştararak ilave edin.Yumurtayı bir kasede çırpın.Sütlğ karışımdan bir kaç kaşık katıp,iyice karıştırın.Bu karışımı tenceredeki sütlü karışıma ilave edin.Hazırladığınız terbiyeyi; havuçlu karışıma karıştırarak ilave edin.Çorba kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.Sıcak olarak Sütlü Havuçlu Çorbasını servis yapın.
alıntı