Pırtıke Çorbası Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :35-40 dk
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :4-6
Tarif Malzemeleri
1 demet pazi
1 cay bardagi koftelik bulgur
1 cay bardagi haslanmis nohut
1 adet kuru sogan
1 kasik salca
yeterince tuz/kirmizibiber/nane/limontuzu
100 gr kiyma
Tarifin Hazırlanışı
bulgurun uzerine 1 cay bardagi su ve biraz tuz koyup yumusamasi icin bekletin.bir tencereye 2 kasik sivi yag koyup yemeklik dogranmis soganlari kavurun,kiymayi ilave edip 5-6 dk.daha kavurduktan sonra salca,tuz,nohut ve bir parmak genisliginde dogranmis pazilarida koyup karistirin.kavrulan malzemelerin ustune 1 lt.kadar su ilave edip kaynamaya birakin.diger yandan yumusamis bulguru yogurarak hamur haline getirin.hamurdan findik buyuklugunde toplar yapip kaynayan corbanin icine2-3 limontuzu parcasiyla beraber katin.15 dk.kadar pisirin uzerine kuru nane serpip servis yapimiz.
alıntı
__________________
.
.
.
.
.
.
. why so serious? |