Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.2013, 16:53   #1 (permalink)
Furkanbsd
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karışık Mangal

Karışık Mangal


malzemeler:

500 gram kıyma
10 adet tavuk kanadı
2 kalem pirzola
3 diş sarımsak
Kekik, karabiber, tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı şirke
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Domates, soğan, maydanoz

Mangalda hazırlanacak etlerin öncelikle marine edilmesi gerekiyor. Bunun içinde sütü ve sıvı yağı bir kabın içine alın ve baharat ekleyin. İçine de sirke ekleyip her türlü eti bu sos içinde 1 saat dinlendirebilirsiniz. Tavuk kanadını ve pirzolaları ayrı ayrı kaplarda terbiye etikten sonra çıkartıp süzün ve baharatla kaplatın. Izgarada pişirin. Kıyma ve ezilmiş sarımsağı baharatlarla karıştırıp elinizle yoğurun. Köfte şekli verip mangalda pişmeye bırakın. Hepsi pişince de domateslerle, dilimlenmiş soğanlarla süslenmiş servis tabağına dizip ikram edin.


Konu Laura tarafından (19.07.2013 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir.
Furkanbsd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla