Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2013, 03:22   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yalancı Kol Böreği Tarifi

Yalancı Kol Böreği Tarifi


Malzemeler


5 adet Yufka ( Bir adet yufkadan dört adet börek çıkıyor. Buradan yola çıkarak yufka sayınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.
250-300 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı kadar zeytinyağı ( yine burada verdiğim tereyağı ve zeytinyağı benim 5 adet yufka için kullandığım ölçüdür. Yufka sayısına göre ölçüyü siz belirleyin)



İç Malzemesi
5-6 adet patates ( Haşlanıp, rendelenecek )
4-5 dal yeşil soğan,( İyice yıkandıktan sonra ince ince doğranacak)
Yarım demet maydanoz,( İyice yıkandıktan sonra ince ince doğranacak)
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı

Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde dört eşit parçaya bölün.İç malzemeleri güzelce birbirine karıştırılacak.Parçalara böldüğünüz yufkalardan her birine teker teker tereyağı ve zeytinyağı karışımından fırça yardımı ile sürün.Patatesli iç malzemesinden uygun ölçülerde yufkaların geniş kenarına yayıp, yufkaları rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarın. Uç kısmını alt tarafa sıkıştırın.Bu şekilde sardığınız yufkaları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra, artan tereyağı ve zeytinyağı karışımından tüm yufkaların üzerine, fırça yardımı ile sürün. Bu işlemde yağınız yetmeyebilir. Yeniden ek tereyağı ve zeytinyağı hazırlayabilirsiniz. Yağı çok fazla diye düşünmeyin, bu yağ sayesinde börekler kıyır kıyır oluyor.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında börekler güzelce kızarana kadar pişirin ve mümkünse soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.




Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla