Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2012, 18:08   #3 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: William Shakespeare Soneleri

Trajediler

Romeo ve Juliet



Shakespeare'in tüm oyunları arasında en çok sahnelenenlerden biridir. İtalya'nın Verona kentinde yaşayan birbirlerine düşman ailelerin çocukları olan Romeo ile Juliet'in, aileleri arasındaki nefret yüzünden son bulan aşkları anlatılır.

Hamlet


Babasının ölümünü ve bundan çok kısa sonra annesinin amcasıyla evlenmesini kabullenemeyen Hamlet bunalıma girer. Bu arada babasının hayaletinin kale surlarında görülmesiyle ortada doğru olmayan birşeyler olduğunu fark eden baş kahraman, babasının katilini bulana kadar rahat etmeyecektir. Bu arada Hamlet yanlışlıkla da olsa sevgilisi Ophelia'nın babasını öldürür. Bunun üzerine Ophelia bunalıma girer ve intihar eder.


Hamletten Alıntılar


To be or not to be(Olmak ya da olmamak) sözünün de geçtiği oyundur.

Hamlet "Sonrası sessizlik..." diyerek ölür.
Hamlet'in bir bölümünde Ophelia şöyle der:
Nasıl ayırdederim bir bakışta
Seveni sevmeyenden?
Külahından, tozlu çarıklarından,
Elindeki değnekten.
Öldü, güzel sultanım çoktan öldü.
Öldü, gömüldü bile.
Başında yemyeşil otlar büyüdü,
Taşı dikildi bile.
Ne olur dinleyin!
Ak kefenler giyindi kardan beyaz,
Sarıldı çiçeklere.
Arar arar sevdiğini bulamaz,
Ağlayanlar içinde.

Kral Lear



Shakespeare trajedilerinin en korkuncu, ama belki de en önemlisidir. Gururlu ve bencil olan yaşlı Kral Lear, sadık ve sevgili kızı Cordelia'nın kendisini ne kadar sevdiğini ablaları gibi abartmalı bir dille açıklamaması üzerine, öfkeye kapılarak onu sürgüne gönderir ve tüm servetini öbür kızları Goneril ve Regan arasında paylaştırır. Oysa iltifat dolu sözlerine karşın bu iki kardeş zalim ve haindir. Çok geçmeden Lear onların gerçek yüzlerini görür. Fırtınalı bir gecede sokağa atılan Lear, Cordelia'ya yaptığı haksızlığın acısıyla çıldırmaya başlar. Sonunda onu kurtarmak için geri dönen Cordelia da düşmanları tarafından öldürülür. Üzüntüden perişan olan kral kızının ölüsüne sarılarak son nefesini verir.



Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla