Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2012, 22:48   #4 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Divx Nasıl Yapılır ?

AutoGK final dosyalarınızı default olarak XVID kodeği ( AutoGK içinde hazır olarak gelmektedir ) kullanarak oluşturmaktadır, ancak eğer Divx kodeğinin kullanılmasını arzu ediyorsanız Divx 5.1.1 'i indirerek makinenize ayrıca kurmanız gerekecektir ( link sayfanın altında var ) . Bunlar dışında AutoGK ihtiyacınız olan diğer tüm programları (XviD Coder/Decoder, AviSynth, and VobSub) kendisi yükleyecektir. Size tavsiyem sorunsuz bir çalışma için eğer bu programlar hali hazırda sisteminize yüklü ise onları un-install ederek daha sonra AutoGK 'yı kurmanız.

Bunların yanısıra eğer ayrı alt yazı dosyaları yapacaksanız WinRAR 'a da ihtiyacınız olacak.

Önemli Not: bu kılavuzun yazılması esnasında XviD 1.0 Beta kullanıma sunulmuştur. AutoGK henüz bu versiyonu desteklememektedir. Bu nedenle eğer sisteminizde yüklüyse un-install edip AutoGK ile birlikte gelen versiyonu kurmanız gerekmektedir.

Şimdi de geldik işin en eğlenceli tarafına ...

KURULUM VE ENCODING

Gerekli tüm program kurulumlarını tamamlayın. Filminizi DVD-ROM yada DVD kaydedicinize yerleştirin.

1. DVDDecrypter 'ı başlatın ve eğer ilk defa kullanıyorsanız iki önemli noktayı ayarlamanız gerekecek : Öncelikle üst toolbardaki Mode bölümünden IFO modunu seçin. Ardından Tools->Settings->IFO Mode->Create Additional Files, bölümünde Stream Information seçili olduğundan emin olun. Bu ayarlar daha sonra programı her açışınızda hatırlanacağı için bir daha yapmanıza gerek yok. DVDDecrypter ana penceresinin sağ bölümünde ana filmin seçili olduğunu göreceksiniz. Program her zaman en uzun olan PGC' yi (Program Chain -program zinciri yani filmin kendisi ) seçecektir. Normal şartlar altında istediğimiz de zaten budur.

Bazı durumlarda eğer DVD 'nin üstünde birden çok bölüme sahip bir dizi ( örn. Friends gibi dizi bölümleri içeren DVD ler ) yada Türkiye 'de sıkça kaşılaşılan bir durum olan kopya DVD lerin bir kısmında ikiye bölünmüş ama gerçekte tek bir film olan bir yapı varsa program hala en uzun bölümü seçecektir. Eğer dikkatle bakarsanız böyle bir DVD de eşit uzunluğa sahip diğer bölümleri de göreceksiniz. Böyle bir durumlar hakkındaki örneklere yazımızın ileri bölümlerinde değineceğiz.



Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla