Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2013, 14:02   #1 (permalink)
Kuvvetmira
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni Alınan Köpeğinizi Evinize Alıştırmak

Yeni Alınan Köpeğinizi Evinize Alıştırmak


eve alınan yeni köpek - köpeği eve alıştırmak - yeni köpeğin bakımı ve kontrolü


Evinize hemen yeni bir köpek yavrusu getirme isteği çok büyük ve heyecan verici olabilir. Aşağıda yeni arkadaşınızla tanışmanızın sıcak ve kalıcı olmasını sağlayacak bazı öneriler bulunmaktadır.

Yeni köpeğinizi ilk kez eve getirmek için en uygun zaman hafta sonu tatilinin başlangıcıdır. Mümkünse birkaç gün daha izin alabilirsiniz. Bu tatil, köpeğinize evi tanıtmak ve diğer eğitimlere başlamak için iyi bir fırsat olacaktır. 8 haftalık iken dahi köpeğiniz bazı şeyleri öğrenebilir. Eve gelişinden hemen sonra, ev eğitimi vermeye ve basit komutları göstermeye başlamanız önerilir. Köpeğinize yemek, içmek, uyumak için kullanacağı yerleri ve banyoyu gösterin.

Yaş günü gibi, evin hareketli olduğu bir zamanda eve yeni bir köpek getirmekten kaçının. Gürültü ve karışıklık köpeğinizi korkutabilir. Köpeğinizle ilgilenecek yeterli zaman da bulamayabilirsiniz.

Önceden alışverişe çıkıp bazı şeyler almanız gerekir. Bir boyun tasması, bir uzatma tasması (hem yürüyüş hem de eğitim için 2 metre ideal bir boydur), bir kafes (köpeğinizin içinde rahatça hareket edebileceği büyüklükte olmalıdır.içine yumuşak bir yatak ve zararsız oyuncaklar koyarak köpeğinizin yuvası olarak kullanabilirsiniz. Bu mekana saygı göstermek;onu zorla oradan çıkarmamak zorla içine tıkmamak gerekir.

Köpeğiniz bu mekanı benimser ve orada rahat ederse siz evde yokken eşyalarınıza ve kendine zarar vermesini de önlemiş olursunuz.), bir taşıma çantası (özellikle veteriner ziyaretleri için yavruluk döneminde rahat etmenizi sağlar), tüyleri taramak için doğal kıllara sahip bir fırça ya da eldiven, tehlikesiz oyuncaklar, plastik çiğneme oyuncakları, sert lastik toplar eğlendirici ve güvenlidir (parçalayıp yutmamasına dikkat edin), bir yatak ve temizliği kolay olan yeme-içme kapları temin etmeniz gereken şeylerdir.

Eğer köpeğiniz evin dışında yaşayacaksa, iyi izole edilmiş ve köpeğiniz büyüdüğünde de içine sığabileceği bir köpek evi seçmelisiniz. Bu evin yerleştirileceği yer hafif yüksekçe, kuru ve rüzgar almayan bir yer olmalıdır. Yaz mevsiminde evin gölgede kalmasını sağlayacak bir alan seçerseniz daha uygun olur.

Köpeğinizin yeni bir çevreye ve yeni insanlara uyum göstermeye çalıştığını aklınızdan çıkarmayın. Özellikle çocuklara, yeni arkadaşlarının uykuya ihtiyacı olduğunu, çok fazla rahatsız edilmemesi gerektiğini anlatın; onu nasıl sevmesi ve kucaklaması gerektiğini gösterin.

Yavru köpeğiniz için basit tıbbi inceleme :

Yavru köpeğinizi en kısa sürede bir veterinere götürmelisiniz. İlk muayene sırasında yapılacak muhtemel işlemler şunlardır:

Köpeğinizin sağlık durumunu belirlemek amacıyla çok dikkatli bir fizik muayene
Harici parazitlerin (bit, kene, uyuz gibi) araştırılması
Eğer dışkı örneği getirdiyseniz dahili parazitlerin (yassı ve yuvarlak kurtlar) araştırılması
Zamanı gelen aşıların yapılması, ileride yapılması gereken aşıların tarihlerinin belirlenmesi
Kısırlaştırma işlemi yapılacaksa operasyonun hangi yaşta yapılacağı hakkında görüşmeler
İlk tıbbi inceleme veterinerinizin, köpeğinizin sağlıklı beslenmesi ve bakımı konusunda gerekli tavsiyeleri vermeye yetecek bilgileri toplamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda bu bilgiler, daha sonraki ziyaretleriniz için bir referans oluşturacaktır.

Evde güvenli bir ortam sağlama :

Aynen küçük bir çocuk gibi, yavru köpeğinizde kaşla göz arasında tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabilir. Bu tehlikelerden kaçınmak için bazı tavsiyeler aşağıda sıralanmıştır.

Bozuk para, düğme, boncuk ve benzeri küçük maddeleri boğulma ihtimaline karşı ortalıkta bulundurmayın. Temizlik maddeleri, deterjanlar ve diğer kimyasal bileşenlerin sıkıca kapatılmış kaplarda saklandığından emin olun. İlaçları rahat erişilemeyecek bir yere koyun. Elektrik kablolarını köpeğinizden uzak tutun ya da güvenli hale getirin. Hatırlamanız gereken basit bir kural, çocuklar için güvenli olmayan her şeyin köpeğiniz için de tehlike yaratabileceğidir.

Genel Bakım

Erken yaşlardan itibaren genel bakım ile köpeğinizin rahatlamasını sağlamak önemli bir konudur. Kulakların içine, gözlerine, burnuna ve ağzına düzenli olarak bakın. Tırnak kesimi için pençelerini kontrol edin. Evdeki bu kontroller köpeğinizin veterinere gittiğinde de muayene sırasında huysuzluk yapmaması için faydalı olacaktır. Düzenli olarak fırça ya da tarakla tüylerini tarayın.
Beslenme

Mideleri daha küçük ve beslenme gereksinimleri daha değişik olduğu için yavru köpeklerin beslenme şekli yetişkinlere göre farklıdır. Yavru köpeğiniz iştahı daha fazladır ve bir gün içinde küçük miktarlar içerecek tekrarlayan öğünler şeklinde uygun bir mama ile beslenmelidir.

Hatırlamanız gereken anahtar kelimeler nezaket, dikkat, sabır, kararlılık ve sevgidir. Ödülünüz, uzun yıllar birlikte geçireceğiniz zevkli bir beraberlik olacaktır.

__________________
https://t.me/pump_upp
Kuvvetmira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla