Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2013, 04:06   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Meyveli Jöleli Tatlı Tarifi

Meyveli Jöleli Tatlı Tarifi



Malzemeler

3 paket jöle
1 paket kakaolu petibör büskivi
6 kaşık yoğurt
300 gr vişne
süslemek için pasta süsü



Yapılışı

Birinci paket jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlıyoruz. Şeklini almasını istediğimiz bir kaba çok az jöle döküyoruz. ve meyvelerimizi diziyoruz. Kalan jölemizi her yerine eşit bir şekilde boşaltıyoruz.(eğer slikon bir kap kullanmıyacaksanız içini streç flim ile kaplayoruz) 20 dakika buzdolabında bekletip jölenin donmasını sağlıyoruz. (ben bu işlemi hızlandırmak için buzlukta 10 dakika bekletiyorum) İkinci paket jölemizi yine tarifine göre hazırlıyoruz ve içine yoğurdu koyup çatalla çırpıyoruz. Tatlımız buzdolabında çıkartıp jöleli meyvelerin üzerine döküyoruz ve yine buzdolabına kaldırıp 20 dakika jölenin donmasını sağlıyoruz. Üçüncü jölemizi tarifine göre hazırlayıp rondodan geçirilimiş büskivilerle karıştırıyoruz. Tatlımızı dolaptan çıkartıp en üste boşaltıp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz ve yine 20 dakika buzdolabında bekletip jölenin donmasını sağlıyoruz.Servis edeceğimiz tabağa ters çevirip servis ediyoruz. Ayrıca dilerseniz tam ters olarak borcam tepsiye yapıp kesipte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:-)




Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla