Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.09.2013, 12:29   #2 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ege'de En Güzel Tatil Yerleri

BERGAMA (PERGAMON)





Tarih ve turizm kenti olan Bergama, insanlık tarihinden gelen derin izleri taşıyan bir şehirdir. Bergama sahip olduğu, zengin tarihi ve kültürel değerleriyle çocuklarımıza emanet edeceğimiz insanlığın çok değerli hazinelerinden biridir yani bir tarih mirasıdır... Bergama, merkez ve çevresinde Arkaik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu Beylikler ve Osmanlı devirlerine ait önemli ziyaret yerleri vardır. Bunların en önemlileri Akropol, Asklepion, Allionai, Kızılavlu, Zeus Sunağı ( 1887 yılında Almanya'ya kaçırılmıştır ), Roma Tiyatrosu ( halk arasında amfitiyatro olarak biliniyor), tümülüsler, hanlar, hamamlar, camiler, köprüler, türbeler ve çeşmeler bulunmaktadır. (History and tourism city of Pergamon, a city with deep traces of humanity from the date. Bergama has a rich historical and cultural values, we would entrust our children is one of the treasures of humanity that is very precious legacy of a history ... Pergamon, center and around the Archaic, Hellenistic, Roman, Byzantine, Seljuk and Ottoman periods Emirates are important places to visit. The most important of these, the Acropolis, Asklepion, Allionai, Kızılavlu, Altar of Zeus (and took to Germany in 1887), the Roman Theatre (popularly known as the amphitheater), tumuli, inns, baths, mosques, bridges, tombs and fountains are available.)
Arkeolojik kazılarda çıkarılan insanlığın kültür mirası olan birçok eser Bergama Müzesinde sergilenmektedir. İlçemiz yurtiçi ve yurtdışında tarihi ve turistik özellikleri itibariyle gözde turizm beldesi olarak tercih edildiğinden çok sayıda yerli ve yabancı turisti misafir etmektedir.

Bergama Tarihi

Bugünkü adı antik dönemdeki ismi olan Pergamon 'dan gelmekteolan Bergama, İlk çağda muhteşem abideleriyle büyük bir şehir ve aynı adı taşıyan krallığın merkezidir ve bu yüzden de Ortaçağın önemli stratejik mevkii olmuştur.Sonrasında, Karesioğullarının ikinci başkenti ve son olarak Osmanlı İmparatorluğunun önemli merkezlerinden birisidir.

Kesin kuruluş tarihi bilinmeyen Bergama kentinde yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bilgilere göre, M.Ö.VII.yüzyıllarda sur duvarlarının inşa edildiği saptanmış olup, bu yıllarda kentleşmenin başladığı anlaşılmaktadır. Bergama, Lidya, Frigya , Pers, Büyük İskender, Selevkos Krallığı, Bergama Krallık devri, Roma ve Bizans dönemlerini yaşamış büyük bir kenttir.

1347 yılından hemen sonra Bergama Osmanlı Devleti tarafından alınmıştır.Bergama 19 Haziran 1919 tarihinde Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, 14 Eylül 1922 tarihinde de kurtuluş mücadelesini kazanmıştır.



Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla