Konu
:
Kremalı Etimek Tatlısı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
26.09.2013, 23:43
#
1
(
permalink
)
Perii
Süper Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Kremalı Etimek Tatlısı Tarifi
Kremalı Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Etimekli bölüm için
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak şeker
2 bardak su
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un ve nişasta karışımı
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
[
Üzeri İçin
2 poşet kremşanti
1,5 bardak soğuk süt
Yapılışı
Önce etimekleri borcamın altına dizin.Ben 12 adet kullandım.Diğer yandan şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleşmesini bekleyin.Şeker eriyip karamelleştiğinde üzerine 2 bardak suyu dikkatlice koyun çünküm sıçrıyor.Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökün.Muhallebisi için süte un nişasta karışımını ve şekeri ekleyin.Çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirin.Çırpma teli kullanmamın sebebi sonradan çırpmaya gerek kalmaması için.Koyulaşınca margarin ve vanilyayı ekleyin.Margarin eridiğinde muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğutun.Soğuduğunda krem şantiyi sütle çırpıp muhallebili kısmın üzerine dökün.Buzdolabında 3 saat dinlendirip istediğiniz şekilde süzleyerek servis yapın.
Benzer Konular
Diyet Etimek Tatlısı...
Muhallebili Etimek Tatlısı...
Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi...
Etimek Tatlısı...
Pratik Etimek Tatlısı Tarifi...
Follow @Forumaski
Perii
Açık Profil bilgileri
Perii nickli üyeye özel mesaj gönderin
Perii - Daha fazla Mesajını bul