Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.09.2012, 20:57   #4 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Resimlerle Gebeliğin Gelişimi


9. HAFTA



Rahim hızla büyümekte ve anne karnının büyüdüğünü hissetmektedir.Ancak hala gebelik dışarıdan bakmakla anlaşılamaz.Hazımsızlık, gaz ve mide yanması olabilir. Ağlama , sıkıntı, gibi adet öncesi gerginlik ve duygusal değişiklikler olabilir.




Baş-popo uzunluğu yaklaşık 2 ila 3 cm, kabaca iri bir zeytin büyüklüğündedir.Ağız açma,kapama hareketlerini yapar. Parmak uçları biraz daha şişkince ortaya çıkmış,baş biraz daha dik.Bebeğin kol-bacak ve vücut hareketleri ultrason altında görülebilir.Ancak anne bunu hissedemez.Cinsiyeti görebilmek mümkün değildir.



BOY: 2.3cm KİLO: 2 gr


10. HAFTA




Hala gebelik dışarıdan bakmakla belli değildir.Ancak anne yavaş yavaş daha gevşek ve bol giysiler giymeye başlar. Artık sonuna yaklaşmakla birlikte duygusal değişiklikler ve aşerme devam etmektedir.
Dudakların gelişimi tamamlanır. Gözler kapalıdır.]Gonadlar gelişir ve testis yada over olarak farklılaşır. Kalp gelişimini büyük ölçüde tamamlar. Gövdenin dışında gelişmiş olan barsaklar karın boşluğu içine doğru iyice hareket ederler.Diz ve ayak belirginleşir. Ayak parmakları ve tırnakları belli olur. Kaslar güç kazanmaya başlar.Kız bebeklerde klitoris erkek bebeklerde ise ***** gelişir.Hemen hemen bütün eklemler ve kasların oluşumu tamamlandığı için bebek artık su kesesi içinde hareket etmeye başlar, ancak bu hareketler sizin hissetmeniz için yeterli değildir.

Böbrekleri idrar üretir,kol ve bacak hareketleri başlar

BOY: 3.1cm KİLO: 4 gr






10 haftalık bir fetusun ayakları








Konu Mezarkabul tarafından (29.09.2013 Saat 09:43 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla