Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2013, 19:00   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dal Makhani - Hint Mutfağı

Dal Makhani - Hint MutfağıDal makhani malzemeleri
500 gr yeşil mercimek
100 gr barbunya
100 gr tereyağı
75 ml krema
125 gr domates püresi
25 gr zencefil
3 diş sarımsak
10 gr garam masala
20 gr kırmızı toz biber
Tuz

Dal makhani hazırlanışı
Dal makhani:
Sarımsakları temizleyip kıyın. Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin. Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın. Pişince ocaktan alıp sudan geçirin. Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın. Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.

Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin. Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin. Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

-alıntıdır

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla