Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 15:33   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çekirdek Çitlemenin Dişlere Zararları

Çekirdek Çitlemenin Dişlere Zararları

Çekirdek çitlemeyi hemen hepimiz çok severiz ancak çoğumuz çekirdek çitlemenin dişlere zararlı olduğunu bilmeyiz. Kuruyemişler arasında en çok tüketilen ve en çok sevilen çekirdek ne yazık ki aşırı tüketildiğinde dişlere zararlı olmaktadır. Nasıl mı? Buyurun yazımızın devamından çekirdek çitlemenin dişlere olan zararlarını öğrenelim.



Çekirdeği uzun süre aynı diş ile çıtlatılması ve bunun her gün tekrarlanması dişlerde erozyona sebep oluyor. Ortodontist Diş Hekimi Kıvanç Cebesoy, aynı diş ile çekirdek çitlemenin zararlarını şöyle açıkladı.

“ Çekirdek çitleme alışkanlığı Türk toplumunda gelenekselleşmiştir. Lakin, bu gelenek diş minesinde kronik hasarlara neden olmaktadır. Bilhassa aynı bölge ile çekirdek çitletenlerin üst ve alt kesici dişlerinde çentikler meydana gelmektedir. Erozyon olarak nitelendirdiğimiz bu çentikler, terzilerde meydana gelen sorunla aynıdır. Sürekli ön dişleri ile iğne tuttukları için terzilerde de bu sorun yaşanmaktadır.

Yaklaşık 4 ay gibi uzun bir süre devam eden bu alışkanlığın ortaya çıkardığı sorun, çekirdek çitlerken uygulanan kuvvetten ortaya çıkar. Bu nedenle, ön dişlerde kırılma varmış gibi estetik bir bozukluk meydana gelmektedir. Buna bağlı olarak dişlerde çürüme ve renk uyumsuzluğu da oluşabilir.”

alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla