Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 18:11   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kulak Nezlesinin Belirtileri Nelerdir?

Kulak Nezlesinin Belirtileri Nelerdir?

Kulak nezlesi belkide pek çoğumuzun hiç karşılaşmadığı hatta adını bile hiç duymadığı sağlık problemlerinden biri olmakta ve nadir olarak husule gelmektedir. Ancak kulak nezlesi en çok da 1,5-2 yaşlarındaki çocukları hedef alan bir hastalıktır. Aileler çocuklarında kulak nezlesi probleminin meydana geldiğini şu belirtilerle anlayabilirler.



Kulak nezlesi belirtileri

Kulak mukozasında salgı artması ve kulağın ağrıması kulak nezlesinin en belirgin belirtilerinden bir tanesidir. Artan bu salgı nedeniyle kulakta dolgunluk hissi ortaya çıkar. Hastalar genellikle "kulağımda basınç var " ve "kulağım sızlıyor" gibi şikayetler ile doktora giderler.

Kulak nezlesi belirtilerinden bir diğeri ise hafif işitme kaybıdır. Aileler genellikle çocuklarında olan bu hafif işitme kaybı ilk başlarda anlayamaz ve çocuklarının duymamazlıktan geldiğini düşünürler. Bu tür çocuklar hem aile içinde hem de okul hayatında çeşitli sıkıntılara maruz kalabilmektedir. Bu nedenle çocuğunuzun kulak nezlesi belirtilerini yaşadığını düşünüyorsanız, uzman bir hekimin yolunu tutmalısınız.

Tedavi öncelikle antibiyotik kullanımıdır. Medikal tedaviye cevap vermeyen veya hiç tedavi verilmeyen hastaların kendiliğinden iyileşme ihtimali olmakla birlikte, telafi edilemez komplikasyon gelişme riski de vardır. Sürekli negatif basınca maruz kalan kulak zarı beslenme bozukluğu neticesi atrofiye uğrayıp incelir ve çöker.

Daha sonra kulak zarı orta kulağa ve kemikçiklerin üstüne yapışıp fonksiyon göremez hale gelir. Bu safhada beslenme bozukluğu kemikçiklerde erimeye neden olabilir ve iletim tipi işitme kaybı belirginleşir. Tedavisiz ve kontrolsüz bırakılan hastalarda geri dönüşümsüz kemik eriten iltihap gelişme riski vardır.

Hastalığa erken müdahale edilerek, kulağa havalandırma tüpü takılması problemi dramatik bir şekilde çözer. Yaygın kullanılan küçük tüpler 3-6 ay içinde perforasyon bırakmadan kendiliğinden düşer. Bu süre zarfında orta kulaktaki patolojik değişiklikler normale döner, tuba çapı nispeten büyür. Bu hastaların % 80’i tamamiyla şifa bulurken %20’si nüks ile gelebilir ve tekrarlayan tüp uygulamalarına maruz kalabilir. Kulak zarı orta kulağa yapışmışsa tüp uygulaması yeterli değildir; cerrahi müdahale gerekir.

Hastalarda çoğu zaman tek başına tüp uygulaması yeterli olmayabilir. Varsa kronik adenotonsillit, sinuzit, yarık damak, allerji, ve immün yetmezlik gibi faktörlerin tedavisi gerekir.

alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla