Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.2013, 04:34   #1 (permalink)
BlackMarlboro
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 4. Türkiye Dergi Günleri başlıyor

4. Türkiye Dergi Günleri başlıyor
irbirinden farklı tarz ve yaklaşımlara sahip kültür, sanat, ilim, çocuk, tasavvuf, kadın, düşünce ve edebiyat dergi editörlerinin kurdukları Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) beş yıldır gerçekleştirdikleri aylık toplantıların meyvesi olarak 4.TÜRKİYE DERGİ GÜNLERİ adıyla etkinlikler düzenliyor.

TÜRDEB tarafından 4. Dergi Günleri için düzenlenen mutad istişare toplantısı sonucunda şu açıklama yapıldı:

'Artık Bir Dergi Günlerimiz Var diyoruz. Tüm Kültür, Sanat, İlim Kitap, Düşünce ve Dergi Dostlarına önerimiz dergi fuarı haftasında KİMSEYE SÖZ VERMEYİN! Sizi düşünce, kültür ve hikmet şölenine bekliyoruz.

Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; okumak, düşünmek ve anlamak için dergilerin ateşleyici, harekete geçiren yazılarına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu?

Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; birçok şair, yazar, gazeteci ve fikir adamının bir zamanlar farkına varılmayan önemli/değerli dergilerinde yazan kişiler olduğunu?

İdealinizde yeni Mehmet Akif Ersoylar, Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar, Cahit Zarifoğulları, Muhammed İkballer, Hasan el Bennalar, varsa onların yollarından beslenerek yazmaya çalışanlarla buluşmaya bekliyoruz.

Bir topluluğun güzel yarınları için yatırım yapmada kazançlı çıkanlar okumaya, ilme, sanata, ahlaka önem veren ve bunların yuvası olan dergilere ve dergilerde yazılanlara kulak verenler olmuştur.

Tarihi Sirkeci Tren Garında 23-27 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye Dergi Fuarı'nın 4.sü düzenleniyor. Bu fuarda daha önce kullanılan alanın 2-3 katı büyük bir alanda fuarımızı gerçekleştireceğiz. Önceki yıllarda 55, 98 ve 88 derginin katıldığı fuarlara bu sene Türkiye'de ilk defa yüzü aşkın derginin katılması bekleniyor. Yazar, okuyucu buluşmalarının gerçekleşeceği, panel ve söyleşilerin yapılacağı 4.Türkiye Dergi Fuarına tüm kültür, sanat, kitap ve dergi dostlarını bekliyoruz.

BlackMarlboro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla