Konu
:
Kabak Kalye
Tekil Mesaj gösterimi
16.11.2013, 22:41
#
1
(
permalink
)
Perii
Süper Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Kabak Kalye
Kabak Kalye
Malzemeler:
1 kilo kabak
4-5 kaşık margarin
2 baş soğan
Et Bulyon
2 domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2-3 bardak su
Yapılışı:
Tencereye margarin ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna Et Bulyon ile tuz ilâve edilerek biraz daha kavrulur. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve
iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır.
Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
Benzer Konular
Kabak Detoksu...
Kabak...
Kabak Tatlısı...
Kabak Turşusu...
Kabak ve Faydaları...
Follow @Forumaski
Perii
Açık Profil bilgileri
Perii nickli üyeye özel mesaj gönderin
Perii - Daha fazla Mesajını bul