Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.11.2013, 10:02   #2 (permalink)
FeCr
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bilgi insanı mutlu mu eder, yoksa mutsuz mu?

Bilgi ancak yerinde,zamanında,kendi doğasına uygun ve en iyi elenmiş bir şekilde kullanılırsa insanı mutlu eder.Para gibidir bilgi..mutlu olmanız için kullanmak olmaz en iyi şekilde kullanmak gerekir.İnsanın cebinde duran parayla mutlu olması mümkün değildir,aksine kullanmadıkça üstelik yerinde kullanılmadıkça zararı olur.Hem kendisi hem de çevresi,o varlıktan(para,mülk,bilgi) dolayı beklenti halindedir ve ona düşen de,gerek kendi mutluluğu için gerek başkalarının mutluluğu için elindekini kullanmaktır.

Bilgi,insanı bir yerden başka bir yere götüren vasıtadır..araç görevini görür.Bilgi asla bir amaç olamaz.Amaç hayatı önce güzel,sonra daha güzel ve nihayetinde en güzel şekilde yaşamaktır,yaşatmaktır,yaşanılacak hale getirmektir..bunun için de ihtiyaç duyulan araçların başında bilgi gelir.Herkes bilir ki;hayat teorik kuramlardan değil pratik gerçeklerden meydana gelir ve teori,bu gerçeğe en şekilde hizmet etmek için vardır,olmalıdır da.Bilginin de pratikte işe yararlılığı ancak kullanılması ile mümkün olur.Güzel bir şekilde kullanılan bilgi,güzel neticeler doğurur ve bu neticeleri görmek insanı mutlu eder.

Kullanılmayan bilgi atıl bilgidir,pasiftir ve ancak sahibine yüktür.Kapınızın önünde en son model bir araç,siz kullanmadığınız takdirde bir teneke yığınından başka işe yaramaz.Sadece bir müddet kendisiyle hava atmanıza yarar..ve zaman aracı eskittiği gibi havanızı da söndürür.Halbuki kullanmanız,o araca daima yenilik ve canlılık katmaktır.Görünüşü ile de size sağladığı konfor ile de istediklerinizi yerine getirebilirsiniz.Bu da sizi mutlu eder.

Bilgi bir maden cevheri gibidir..işlenmek,kendisinden değişik ürünler türetmek,onları hayata en güzel şekilde aksettirmek ister.İşlenmeyen maden taş ya da metal yığınından başka bişey değildir.Taşınamayan yük insanı mutsuz eder.

Bilgi güzel olanın akıldaki halidir.Göz akılda olanı görmek,el ise akılda olana dokunmak ister.Bunlar yerine getirilince mutluluk ortaya çıkar.

Tabi burada doğruya ulaştıran bilgiden söz ettik..sosyal bilimler,fen,tıp,rasat..vs. gibi insanı,doğayı,eşyayı tanımaya dair diğer bilgilerden.malum hırsızlık da bilgi gerektirir yalnız amacımız bu şekilde bir düşünce olmadığı için üzerinde durmadım

Yazmakla bitirilebilecek bir konu değil.Arkadaşlar gerisini tamamlayacaklardır zaten

Anket mi yaptınız makale mi istediniz anlamadım daha kısa cevaplanacak sorular olsa daha iyi olmaz mıydı..?yoksa ben mi kısa yazmayı bilmiyorum..neyse

Teşekkürler

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla