Ara öğün tüketimi ile temel amaç, kan şekerinizi dengede tutarak çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemek; diğer taraftan da metabolizma hızını artırmaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır.
Ara öğün faydalıdır ama ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği de çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almanızla sonuçlanacaktır. Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparsanız, hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır, hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.
Sizlere önerebileceğimiz sağlıklı ara öğün seçenekleri;
40gr ceviz: 8 adet
40gr fındık: 20 adet
40 gr badem: 20 adet
40gr yer fıstığı: 20-25 adet
40gr antep fıstığı: 20 adet
Ara öğünlerde bunlardan biri yenilebilir.