Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2013, 17:52   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Siyaset Bilimci


Siyaset Bilimci

Siyaset bilimci (politika bilimcisi, politolog) , siyasal teorileri ve siyasal teorilerin uygulamalarını, devletin yapılanmasını, siyasal kurumlari, bu kurumların yapılarını ve aralarındaki ilişkileri inceleyen ve analiz eden, toplumlar ve toplumların politikayla ilişkileri, siyasal sistemler ve siyasal davranışlar konusunda uzmanlaşmış sosyal bilimler uzmanına verilen addır.

Klasik siyaset bilimci, devlet ve iktidar kavramları üzerine araştırmalar yapmaktayken günümüzde, siyasal kararların tahlili, sosyal grupların karar ve etki ilişkilerindeki rolü, siyasal katılma, sosyal yapı ve iktidar ilişkisi, siyasal değişme ve gelişme gibi konularda inceleme ve çalışma yapmaktadır.

Üniversitelerin siyaset bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler özel sektörde, kamu kurumlarında, eğitim, gazetecilik, iletişim, müfettişlik, bankacılık, danışmanlık gibi alanlarda, sivil toplum örgütlerinde ya görev alabilmektedirler. Siyaset bilimcileri bilimsel anlamdaki çalışma alanlarından bazıları şu şekilde sıralanabilir: karşılaştırmalı siyaset, siyasal kuramlar, uluslararası ilişkiler, siyasal ekonomi, toplum yönetimi, siyasal psikoloji, siyaset felsefesi ve ideoloji teorisi.




__________________



Konu Sultan ŞAH tarafından (30.11.2013 Saat 18:06 ) değiştirilmiştir.
Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla